A kunszentmártoni és a tiszaföldvári tűzoltóknak akadt dolga a hét első munkanapján: előbbiek három közlekedési balesethez is vonultak, míg utóbbiakat hajnalban riasztották egy kisebb tűzhöz.

Rattanból készült kerti bútorok kaptak lángra kedd hajnalban Kengyelen, a Mikszáth Kálmán úton. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakók porral oltóval megfékezték a lángokat, így az egység egy vízsugár segítségével utómunkálatokat végzett. A tűz nem terjedt át sehova.

Fának csapódott egy nyerges vontató kedd délután a 44-es számú főúton, Cserkeszőlő közelében. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, illetve kisebb mennyiségű üzemanyagfolyást tapasztaltak, amelyet megszüntettek.

Magasságkorlátozó táblát szakított le egy teherautó kedd délután Kunszentmártonban, a Körös-hídon áthaladva. A jármű mintegy harminc méter után, a Köztársaság téren állt meg. A város hivatásos tűzoltói motoros gyorsdaraboló segítségével a tábla hídnál belógó darabjait eltávolították és megszüntették a forgalmi akadályt. A beavatkozók ezután dugólétra, feszítő-vágó és gyorsdaraboló használatával a teherautóról is leemelték a szerkezet darabjait.

Árokba hajtott és tetejére borult egy személygépkocsi kedd este a 44-es számú főúton, Tiszakürt külterületén. Az autó egy közúti jelzőtáblát is kiütött. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. A helyszínre mentők is érkeztek.”

Fotós: Kunszentmárton HTP