Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.

A város több pontján állítanak fel párakapukat: a Tisza parkban fix, egész nyáron, az időjárástól függően 10-18 óra között működő párakapu áll, mobil párakapuk a Tiszai hajósok terén, a vasútállomásnál és a Hild téren lesznek kihelyezve.

A legforgalmasabb utakat a városban a hőségriadó ideje alatt locsolják, és vízosztás is lesz két helyszínen, a Hild téren, illetve a buszpályaudvaron 10-15 óra között.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a hőségben fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is!

Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, valamint a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben tehetik, a legmelegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát