Az éjszaka nem alvásra való! Legalábbis a június 22-i, szombati éjszaka nem föltétlenül csak arra. Ez ugyanis a múzeumok éjszakája lesz Szolnokon is, immár tizenhetedszer. A mostani izgalmas éjszaka, amikor számtalan múzeum és sok más, a történelemben, a közéletben fontos szerepet játszó intézmény is kinyitja kapuit az érdeklődők előtt, azt nem a megszokott időben, hanem este héttől éjjel tizenegyig.

A helyszínekről, látni és hallani valókról beszélt hétfőn Szabó István alpolgármester. Mint kiderült, a megyeszékhely már tizenkilenc nyitott kaput sorolhat, a már ismert és megszokott Damjanich múzeum, a galéria, a tabáni tájház mellett a légoltalmi kiállítótér, a mártírok temploma, a RepTár, valójában minden felekezet temploma Szolnokon, a TISZApART mozi vagy a Sörárium. Szolnokon ajtót nyit a vasútállomás emeleti terme, az egykori étterem, ahol a vasúttörténet érdekességeivel találkozhatnak a polgárok. Új helyszínekkel és új településként Rákóczifalva városa is bejelentkezett a macimúzeummal, a madárparkkal és a Régi idők házával.

A Szolnok City Guide nevű mobiltelefonos applikáció segítségével sok érdekesség megnézhető a városról, azaz Szolnokról, köztük számtalan helyi sajátossággal, mindezek a hétvégétől már ingyenesen elérhetők lesznek.

Jó tudni, hogy a város a szórólapokon, plakátokon kívül ingyenes autóbusz körjárattal segít azoknak, akik nehezebben mozognak. A buszok óránként indulnak, minden helyszínt meglátogathatnak az érdeklődők.