Ma, csütörtök hajnali négy óra kilenc perckor készült a fölvétel, amin jól látható, hogy a a Széchenyi lakótelepre vezető aluljárót már fölszabadították és víz- és csatornamű munkatársai.

Ekkora mennyiségű, egyszerre és nagyon rövid idő alatt lezúduló esőt képtelen elvezetni a sok évvel ezelőtt kialakított csatornarendszer, az azóta már többszörös teljesítményű szivattyúk összessége. A felhőszakadás megérkezte és az előrejelzés okán a szakemberek igyekeztek, ahogy tudtak, de megakadályozni azt, hogy az aluljárót elöntse a víz, nem tudták. Az eső csak késő éjszaka állt el, a kármentés ezután kezdődhetett, ami részben szivattyúzás (tűzoltók, katasztrófavédők, víz-és csatornamű emberei, gépei), részben pedig a hordalék elszállítása és a terület fertőtlenítése.

A reggeli buszok – ígérte Magyarné Bede Mariann, a vízművek műszaki igazgatója a helyszínen – már minden bizonnyal zavartalanul közlekedhetnek.

*****

Megint akadt bátor ember, aki bár látta, hogy fölgyülemlett a víz ebben az aluljáróban, azért valamiféle botor bátorsággal megpróbált azon áthajtani. Persze nem sikerült. Ebből erényt kovácsolni, világhálón jópofáskodni lehet. Egészen addig, amíg egyszer ez a bátorság, jópofiság tragédiát nem okoz. Volt már rá példa. Ezt talán el kéne kerülni.