A heves széllel és nagy mennyiségű csapadékkal járó vihar következtében mintegy ötven helyszínre kellett vonulniuk a megye tűzoltóinak.

Sok helyen fák dőltek utakra, járművekre, épületekre vagy éppen villanyvezetékre, míg Szajolban egy garázs bádogtetejét fújta le a szél. A legtöbb esetben Szolnokon, Rákóczifalván, Fegyverneken és Tiszafüreden volt szükség a segítségre.

Több problémát okozott azonban a rengeteg eső, főképp Szolnokon. A Pozsonyi úti aluljárót teljesen elöntötte a víz, benne pedig három személygépkocsi rekedt. Utasai a tetőre menekültek, őket a tűzoltók helyezték biztonságba, majd a beavatkozók a víz kiszivattyúzásában működtek közre. A megyeszékhely Bercsényi utcájában több lakásba és garázsba folyt be a víz, emiatt négy embert ki is kellett menekítenie a tűzoltóknak. Egy Mária úti hotel pincéjében pedig hetven centiméteres víz gyülemlett fel, amelyet szintén a szolnoki hivatásos és önkéntes tűzoltók távolítottak el.

A Tisza-tó térségében is lecsapott az ítéletidő. Tiszaigaron egy felújítás alatt lévő családi ház ázott be, amelyen nem volt tető, csupán egy fólia. A víz a födémen keresztül áztatta el az ingatlant. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd eltávolították a vizet. A ház három lakója rokonoknál helyezkedett el.

A kárfelszámolásban a hivatásos és önkormányzati tűzoltók mellett a mesterszállási, a szolnoki és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók is segítséget nyújtottak.

A katasztrófavédelem arra kéri az állampolgárokat, hogy ha nagyobb vízátfolyást tapasztalnak közlekedés közben, akkor ne próbáljanak áthajtani rajta, inkább válasszanak másik útvonalat.