Mintegy 30 millió forintból felújítási munkák kezdődtek a Tanács utcában, melynek során a Széchenyi utcai csomóponttól mintegy 200 méteren megújul az útburkolat, valamint a hozzá kapcsolódó járdafelületek – jelentette be Szabó István alpolgármester. A munkálatok befejezése július végére várható.

A területen üzemeltetett szennyvíz- és csapadékvíz elvezető rendszerhez tartozó tisztító aknák bontását, új aknák telepítését, valamint a sérült csatornavezetékek kiváltási munkáit követően megkezdődhetnek az útpálya felületének felújítási munkái, mintegy 190 méter hosszon, közel 1550 m2-es felületen. A meglévő szegélysorok javítása és a rongálódott szegélyek cseréje után végleges útburkolatot terítenek le. A gyalogjárdák sérült alapjainak javítását követően készül el az új öntött aszfalt járdaburkolat.

A tervezett ütemezés szerint a járdaburkolatok felújítása várhatóan 2 hétig tart, ezt követően a területen meglévő szennyvíz- és csapadékvíz elvezető rendszerhez tartozó, tégla falazatú tisztító aknákat és sérült csatorna szakaszokat javítják, amely munkálatok előre láthatólag további 2 hétig tartanak. A csatorna nyomvonalak helyreállítását követően megkezdődhet az útpálya burkolat-felújítása, amely az előzetes egyeztetések értelmében 3 hetet vesz igénybe. Az útburkolat felújítás végén tervezett aszfaltozási munkák ideje alatt a teljes útszakasz lezárásra kerül, melynek pontos idejéről a lakosságot értesítik.