Ismét nagy sikert aratott Szandaszőlősön a Szandaszőlősért Egyesület által rendezett hagyományos főzőverseny. A művelődési ház udvarán remek hangulatban főztek a csapatok, halászlé, grillezett harcsa, birkapörkölt, s nem utolsó sorban hal alakú palacsinta is készült.

– Igazán nagyszerű látni, hogy miyen jó közösséget épít itt a Szandaszőlősért Egyesület, s ebben jó partner a helyi iskola, a Bereczki Máté Gazdakör, a Béke Nyugdíjasklub, Szanyi Istvánék és Petrovay Zoltánék – mondta az iSzolnoknak Szalay Ferenc polgármester. – Aki itt volt, az pontosan tudja, miért ilyen összetartó közösség a szandaszőlősi.

Hasonlóan látja a rendezvény és a városrész helyzetét dr. Kállai Mária, a ma is szandai lakosként élő parlamenti képviselő.

– Csak köszönettel tartozunk azoknak az embereknek, akik évről évre ilyen remek programokat hoznak össze itt Szandán – mondta. – Úgy látom, a jövő is biztosított, hogyen Szanyi istván és Petrovay Zoltán személyében olyan fiatalemberek élnek itt, akik biztosan mindent megtesznek az itt élő közösségért. S ha már fiatalok, én kifejezetten örömmel láttam a Szandaszőlős táncegyüttes fiataljait, akik szintén főztek a többiekkel.