A magyar válogatott remek hajrával 88-84-re legyőzte Szlovéniát a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság nisi csoportjának csütörtöki nyitómérkőzésén.

A mintegy 500 néző előtt kezdődött találkozón Székely Norbert együttese csak 3-0-ig vezetett, onnantól az eddig mindhárom alkalommal legyőzött ellenfél volt előnyben. A szlovénok a második negyedben 11 ponttal elhúztak, ám Határ Bernadett és Studer Ágnes vezérelte magyar csapat 8-0-ás rohammal felzárkózott, a nagyszünetben 36-39 volt az állás.

Fordulás után 14 pontra nőtt a hátrány, ekkor a 208 centis Határ Bernadett tartotta versenyben a válogatottat, ezzel együtt tíz pontnál nemigen sikerült közelebb férkőzni a riválishoz. A hajrában sikerült újra négy pontra csökkenteni a különbséget, de az ellenfélnél Teja Oblak brillírozott. A magyarok nem adták fel, Határ mellé a honosított Turner Yvonne is belendült, és a 39. percben ismét vezettek. A hajrában az ellenfél már nem tudott újítani, így a nemzeti csapat sikerrel kezdte meg Eb-szereplését. A válogatott legjobbja a 23 pontos Turner lett.

A második fordulóban Olaszország lesz a magyarok ellenfele pénteken 18.30 órakor.