Szolnoki lány vezetésével okozta a női kosárlabda Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését a magyar válogatott. A Tisza partján felnőtt Zele Dorina oroszlánrészt vállalt abban, hogy a magyar lányok a csoportjukat megnyerve bejutottak a legjobb nyolc közé, s csupán egyetlen belgrádi győzelemre vannak az olimpiai selejtezőtől! Ha ehhez hozzátesszük, hogy negyen éve nem volt magyar női kosárlabda csapat az ötkarikás játékokon, akkor már érezhető, mekkor siker kapujában állnak a magyar lányok!

Nem ment a magyar lányoknak a játék a szlovénok elleni kulcsfontosságú meccs első három negyedében. Még támadásban csak-csak mutattak életjeleket, de a védekezés nem akart összeállni. Székely Norbert vezetőedző a negyedik negyedben abban a tudatban küldte pályára Zele Dorinát, hogy a tízpontos hátrányban lévő csapatának vajmi kevés esélye maradt a meccs megnyerésére.

Aztán Dorina labdákat szerzett, kosarakat dobott, felszántotta a pályát, hergelte a társait, s mentalitása olyannyira átragadt a többiekre, hogy megnyerték a mérkőzést. Persze igazságtalan lenne azt mondani, hogy ez kizárólag Zele Dorina érdeme, de mindennél jobban mutatja teljesítményének értékét, hogy az olaszok ellen már a kezdőcsapatban találta magát. S ha már ott volt, akkor újra kitette szívét-lelkét a pályára, s hét pontjával aktívan segítette övéit az újabb csodában, az olaszok legyőzésében, valamint a csoportjuk megnyerésében. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra nem véletlenül vitte őt Székely Norbert. Ahogyan ő fogalmazott: “nekem ő a mérkőzés hőse”!

A rendkívül szimpatikus, szerény lány a sajtótájékoztatón könnyeivel küszködve nyilatkozott, ő bizony nem szokott hozzá a reflektorfényhez, hiszen jobbára kiegészítő ember volt klubjaiban. Ám így is a nemzeti csapat kihagyhatatlan embere, aki ha beáll, akkor mindig lendít egy nagyot csapata szekerén.

– Az egész csapat fantasztikus volt eddig, köszönöm a csapattársaimnak és a szakmai stábnak azt, hogy átélhettem ezt a csodát!

Csak biztatni tudunk mindenkit, szurkoljunk az Európa-bajnokság meglepetéscsapatának, a rendkívül tehetséges, fiatal magyar csapatnak, ahol két szolnoki is fontos feladatokat vállal! Az egyik kulcsember Zele Dorina, míg a szövetségi kapitány segítője az Olaj egykori csapatkapitánya, Cziczás László!