Hétvégén rendezték meg a TFA Hungary-Bük, vagyis a legerősebb tűzoltók versenyét Vas megyében. A két napos viadalon csaknem százhatvan tűzoltó állt rajthoz. Nemcsak hazánkból, hanem Németországból, Szlovákiából, Romániából és Lengyelországból is érkeztek versenyzők.

A két nap alatt különféle feladatokkal kellett megbirkózniuk a – teljes védőfelszerelésbe öltözött – tűzoltóknak: közel húsz kilós tömőtekercset kellett egy többemeletes állványra vállon felvinni, majd egy másikat kötélen annak tetejére felhúzni. Ezt követően egy kalapáccsal kellett egy sínszerkezeten nyugvó fémgerendát másfél méter távolságra eljuttatni, utána célba lövés következett, végezetül pedig a nőknek egy negyven, a férfiaknak pedig egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett célba juttatniuk.

A megyei tűzoltók következetesen végrehajtott edzésprogramjuknak köszönhetően egyéni rekordokat értek el és kiváló helyezéseket gyűjtöttek be egy olyan mezőnyben, ahol Európa-bajnoki címmel büszkélkedő versenyző is szerepelt.

Az egyéni rekordok azt jelentették, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye a tavalyi elsőség után idén is megnyerte a csapatok versenyét, amelybe a megye három, legjobb eredményt elérő indulójának ideje számított bele. Felkészülésükhöz, illetve versenyzésükhöz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség nyújtott támogatást.

Eredmények:
Handzsuj Mihály tű. törzszászlós (Szolnok HTP): 14. hely (magyarok között: 3.)
Czifra Zsolt tű. őrmester (Szolnok HTP): 18. hely (magyarok között: 6.)
Papp János tű. százados (Mezőtúr HTP): 20. hely (magyarok között: 8.)
Földi Flórián tű. törzsőrmester (Jászberény HTP): 39. hely (magyarok között: 24.)
Lagzi-Kovács Balázs tű. főtörzsőrmester (Jászberény HTP): 72. hely (magyarok között: 57.)
Györgyfi Máté tű. őrmester (Jászberény HTP): 87. hely (magyarok között: 72.)
Győri Bence (Jászárokszállás ÖTP): 90. hely (magyarok között: 75.)

A csapatversenyt a Handzsuj Mihály, Czifra Zsolt és Papp János alkotta Jász-Nagykun-Szolnok megyei hármas az első helyen zárta.