Folytatódik az északi elkerülő építése, a beruházás részleteiről Dobó Gábor projektvezető tartott csütörtökön sajtónyilvános tájékoztatót a projektben érintett települések, cégek képviselőinek.

A négysávosított négyes főút közelmúltban átadott Cegléd-Abony közötti szakaszától a Törökszentmiklós keleti közlekedési csomópontig tartó északi elkerülő jelentősen tehermentesíti majd Szolnok városát, a munkálatok a munkaterület csütörtöki átadásával újra elkezdődhetnek.

Jelenleg a munkakezdési engedély beszerzése van folyamatban, ennek megszerzését követően augusztusban zúghatnak fel újra munkagépek – mondta el a sajtó kérdésére Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., mint építtető. Kiemelte, hogy az eredeti nyomvonal épül meg, több különszintű – köztük egy komplex benzinkutas – pihenővel.

A gyomtalanítás, majd a földmunkák után az engedélyes kiviteli tervek birtokában indulnak a munkálatok, melyek része lesz egy új közúti Tisza-híd építése és Máv vasútvonal keresztezése is.

A májusi közbeszerzést követően történt meg a kivitelező kiválasztása és a szükséges források is megvannak a 124 milliárd projekt befejezéséhez. A műszaki átadás tervezett időpontja 2021. december 31., 2022 év elején a forgalomba helyezést követően pedig már a közlekedők is birtokba vehetik a rég várt északi elkerülőt – írja a szolnok.hu.