Porfelhőket kergető szinte őszi szél fogadta mindazokat a környékbelieket, akik kíváncsiak voltak a nagy építkezés állapotára, de elsősorban a sok-sok éve bezárt, de most megújuló strandra. A hányatott sorsú sporttelep strandja éveken át tartott zárva, míg végül az egész terület tulajdonjogát öt éve megszerezhette a város. A fölújításra, a korszerűsítésre tervezés, a régi tervek megújítása viszonylag rövid idő alatt befejeződött ezután, aztán jöhetett a pénz megszerzése és a kivitelezés megpályáztatása.

-Jól állunk, úgy látom, de van még tennivaló – szögezte le Szalay Ferenc polgármester, amire sokan bólintottak a vendégek közül.

Annyi bizonyos, hogy minden medence megmarad, ez derült ki a kivitelező mondandójából. Ez azt jelenti, hogy ahol kellett, ott alaposan visszabontották a falakat és tökéletesen helyreállították-újjáépítették az elavult részeket. Készülnek az öltözők, a befejezéshez már nem sok kell. Megfúrtak egy új termálkutat, ezerszáz méteren találtak hőforrást, olyat, amivel a télen is működő fürdőhely fűtését is megoldják. (Télire az ötvenes medence sátortetőt kap.)

Volt aki a közlekedés felől érdeklődött, más a már átalakuló Kék-fehér “szálló” helyzetét firtatta, volt akinek a strandépítés befejezésének időpontját vonta kétségbe. Szalay Ferenc polgármester válaszában azt mondta, hogy a kivitelezőnek jó néhány nem látott gondot kellett megoldani, az időjárás is esővel nehezítette a munkákat, de jelenleg senki nem számol azzal, hogy októberben nem végeznek a tennivalókkal. igaz, akkor a próbaüzem kezdődik, de onnan már tényleg csak néhány hét telik majd el a kapunyitásig a MÁV strandon. A Kék-fehér étterem újra nyit, az emeletén öt apartman lesz.Épül majd új út is, amin autóbusz is közlekedhet, ez a sportoló gyerekek biztonságát is szolgálja majd, hiszen vívástól az atlétikáig, vízilabdától az úszásig ebben a központban jó néhány sport lesz űzhető.