A Szedeák meghatározó játékosával, Juhos Leventével erősíti meg játékoskeretét a Szolnoki Olajbányász – közölte az iSzolnokkal Csősz Tamás, a klub ügyvezető igazgatója.

A válogatott kosaras egy nehéz év után a mögöttünk hagyott szezonban ismét azt a játékot mutatta, ami miatt a nemzeti csapatba is meghívást kapott. Az elmúlt időszak nehézségeiről, terveiről beszélgettünk az Olaj új magasemberével.

– Egy a bokámon lévő csontkinövés igencsak megkeserítette az előző szezonomat, meg is kellett műteni. Ezért is örülök annak, hogy fizikálisan teljesen rendbejöttem, s idén már csak a játékra koncentrálhattam – mondta honlapunknak az Olaj új igazolása. – Az pedig nagy siker számomra, hogy visszakerültem a válogatott keretébe is. Persze az örömömet alaposan beárnyékolja, hogy a Szedeákkal nem sikerült megismételnünk az előző évek teljesítményét.

– Mi miatt döntöttél úgy, hogy elfogadod az Olaj ajánlatát?

– Amikor Pór Péter felhívott, nagyon megörültem, s nem csupán amiatt, mert igen régóta ismerjük egymást. Örömmel hallottam tőle, hogy ő lett a szakmai igazgató, ez számomra garancia volt. Az pedig kinek nem lenne megtisztelő, hogy az elmúlt 15 év legjobb csapata szeretné szerződtetni? Annyira egyértelmű volt a válasz, hogy egy héten belül már a papírokat is aláírtuk.

– Téged kifejezetten Dragan Aleksic vezetőedző akart szerződtetni. Azért ez gondolom sokat jelentett neked?

– Azért hízelgő ám, amikor egy többszörös bajnok edző a sokszoros bajnokcsapatba hívja az embert, ez kétségtelenül sokat jelent lelkileg is. Nagyon várom már a közös munkát, igyekszem mindenben az Olaj hasznára lenni. Mivel kifejezetten a csapatjátékosnak tartom magam, úgy gondolom, megtalálja az edző a helyemet a rotációban, én pedig az általa kitalált játékrendszerben igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból.

– Mivel töltöd a nyarat?

– A szezon után volt egy rövid pihenőm, de már két hete napi két tréninggel készülök. Egy fizikális és egy dobóedzés vár rám minden nap, hogy a válogatottba, majd az Olajhoz a lehető legjobb állapotban érkezzem meg. 

– Mikor csatlakozol az Olajhoz?

– Augusztus második felében már Szolnokon leszek.

– Mit vársz a csapattól, na meg persze magadtól?

– Nehéz mit mondani, hiszen nincs még meg a teljes keretünk. Ugyanakkor a Szolnok az Szolnok, biztos, hogy erősek leszünk! Nekem csak egy célom van most, hogy az Olajjal a lehető legjobban szerepeljünk, ami nem lesz könnyű feladat, erős riválisok várnak majd ránk. Én mindent megteszek azért, hogy a csapat hasznos tagjává váljak, s játékommal erősebbé tegyem a gárdát.

Juhos Levente

A 28 éves, 207 centiméter magas játékos az utóbbi négy szezonját Szegeden töltötte. A mögöttünk hagyott évadban átlagban 12,2 pont mellett leszedett 7 lepattanót meccsenként.Leginkább a 4-es poszton érzi jól magát, de az 5-ös poszton sem jön zavarba. Magyar bajnok és kupagyőztes volt az Alba Fehérvár csapatával.