Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata komoly energiákat fordít a turizmus fejlesztésére, a város értékeinek megismertetésére a megyeszékhely határain túl is. Ennek jegyében készült már el többek között a „Pont” nevet viselő kiadványsorozatunk is.

Úgy véltük azonban, hogy a kínálat nem teljes, hiszen akad még olyan szelete a Tisza fővárosának, melyről érdemes szót ejteni. Szolnokon nagy hagyománya van a vízilabdának, a kosárlabdának, a vízi sportoknak. A Holt-Tiszán nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kajak-kenu pályát alakítottak ki. A szabadidő hasznos eltöltéséhez számtalan szórakozási lehetőség áll az idelátogatók rendelkezésére: vendégeink kipróbálhatják a Tiszán, a Zagyván és a holtágakon a különböző evezős sportokat, a gátakon és a túraútvonalakon a kerékpározást, túrázást, de felfedezhetik a parkerdőben lévő turisztikai tanösvényeket is, mindemellett a horgászat, a vadászat, a lovaglás, valamint a kaland-és extrémsportok kedvelői is találnak lehetőséget hobbijukhoz.

A megyeszékhelyen egyre többen hódolnak a mozgás által nyújtott szabadság érzésének, az egészséges életmódnak. Ehhez pedig a város megannyi lehetőséget nyújt: programjaink, szabadtéri kondipályáink, sportpályáink, megújuló iskolai sportudvaraink mind-mind segítik a szabadidő hasznos eltöltését.

Sorra véve a város aktív turisztikai, sport- és szabadidős lehetőségeinek kínálatát bővítettük kiadványaink sorát, s megalkottuk a sorozat ötödik tagját, mely a „Pont Aktív” nevet kapta.

A „Pont” kiadványsorozat tagjai nemcsak elnevezésükben hordozzák az egységes hatást, de azonos formátumot, designt, papírminőséget, stílusjegyeket, formai elemeket, betűtípust is követnek. Elérhetőek a Tourinform Szolnok Irodában, a szolnoki szálláshelyeken, valamint a kiadványok online is rendelkezésre állnak a városunk honlapján.

Forrás: szolnok.hu