A szép emlékű Potyára még sokan emlékeznek a megyeszékhelyen, de valahogy nem akart gyökeret verni az új időkben, pedig volt büfé és zuhany, de a víz elvitte…

Most a folyó Tiszaliget felőli oldalán, a gyaloghídtól pár száz méternyire, a folyás irányban lefelé elrendezték a partot és mert ez egy kanyarulat, a Tisza itt lerakja a hordalék homokot, sekélyes a partszakasz, kialakítható lett az új Potya.

Szalay Ferenc polgármester újságírókkal együtt nézte meg a borongós, szeles időben a létesítményt.

Minden rendben: zuhany, wc-k, büfé és felügyelet. Indulhat a szezon a szabadstrandon

-Tudom, hogy ezt nagyon várták már sokan a városban, de figyelembe kellett vennünk a vízállást, az időjárást. Ez tűnik most a legideálisabb helynek – nézett körbe Szalay Ferenc. -Délelőtt tíztől este hatig jöhetnek ide azok, akik az élővíz varázsára vágynak, de elsősorban a körültekintő használatra szeretném fölhívni mindenki figyelmét. Ez élővíz, be kell tartani a fürdési korlátokat, amit a kötelek is jeleznek, ott százhúsz centiméter mély a víz és szelíd a sodrás. A bólyákig már csak az igazán jó úszóknak ajánlatos elmerészkedni. Fölhevült testtel még hűvösebb időben is csak fokozatosan érdemes a folyóba ereszkedni.

Az új Potyán az első strandoló talán még kétéves sincs, de átgondoltan közelít a vízhez…

A szabadstrand mintegy százötven méteres hosszan használható, a part homokos. Természetesen van vízőr és motorcsónakos ügyelet, de vannak jól úszó segítők is, akik azonnal indulnak, ha netán valami nem a legtökéletesebb. Elsősegélyhelyen az apróbb sérüléseket látják el, míg a szomjasak a büfében rendelhetnek italt.

Aki autóval érkezik, annak a főiskola parkolója ad lehetőséget, de ha kerékpárral szánja rá valaki magát az útra, a gyaloghídtól a gáton át érheti el a strand tárolóját. A fürdés után lehet zuhanyozni, a rájuk tapadt homokot a lábmosóban is “elintézhetik” a fürdőzők.

Az új “potya” minden nap tízkor nyit és este hatig fogadják a vendégeket, természetesen ingyenes a fürdőzés. És bár hűvösebbre váltott az idő, a levegő huszonkettő, a folyó huszonhárom fokos volt…