Augusztusban immáron negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3×3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Így 3 napon át reggel 9 órától este 23 óráig tartanak a mérkőzések a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri pályákon. A nemzetközileg is elismert sporteseményre 15 országból érkeznek a csapatok, többek között Belgium, Svájc, Görögország, Litvánia, Törökország, Szlovénia, Montenegró, Lettország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Lengyelország csapatai képviseltetik magukat a sporteseményen.
Természetesen a magyar U18-as és U23-as női, valamint férfi 3×3-as válogatott is megtalálható a csapatok között, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar nemzeti együtteseknek is szurkolhatnak.

U18: 9 országból 15 csapat érkezik, 9 férfi és 6 női
U23: 6 országból 12 csapat érkezik, 6 férfi és 6 női

A kosárlabda sportág speciális, ám rendkívül népszerű változatának számító 3×3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével – kisebb létszám, kevesebb támadóidő, valamint pályaméret – és szabadtéri, streetball-hoz hasonlító stílusával még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a fajta mozgásformát.  A mérkőzéseket egy palánkra, nevéből adódóan három a három ellen játsszák, a csapatok létszáma 3+1 fő. A mérkőzéseket két játékvezető vezeti.

Az a csapat nyer, aki hamarabb eléri a 21 pontot, vagy 10 perc után több pontot ér el. Amennyiben döntetlen állással ér véget a rendes játékidő, az a csapat szerzi meg a győzelmet, aki a hosszabbításban hamarabb kialakítja a két pontos különbséget ellenfelével szemben vagy a hosszabbítás idejében több pontot szerez.
A rendezvény már péntek délelőtt megkezdődik a szabadtéri edzésekkel, majd délutántól egész vasárnap késő estig zajlanak a mérkőzések a látványosan megvilágított pályán.

A sportrendezvény programját a mérkőzések közötti szünetekben extrém sportbemutató, tánc show és vetélkedő színesíti, fellép a Pelikán Sportegyesülte, a Szoldance Táncsport Egyesület, New Step Üzenet Táncszínház, a Stay Fresh break csapata és a Fly Addiction Team. A késő estébe nyúló program hangulatát a mérkőzések után DJ biztosítja.

Pelikán Sportegyesület

A sportágban tehetséges, több éven át kitartó edzésmunkát végző gyermekei részére, a Magyar Fitnesz Szövetség szervezésében országos és nemzetközi versenyek kerülnek megrendezésre. A versenyeken az elmúlt években a legtöbb országos bajnoki címet, értékes helyezéseket és Európa Kupa győzelmeket szereztek a fiatalok.

New Step Üzenet Táncszínház

Több mint tízezer fiatal látta már szerte az országban az Üzenet Táncszínház egyedülálló és látványos előadását. Melynek célja a bűn- és balesetmegelőzés, az Országos Rendőr – főkapitányság megbízásából. A táncok gondolatokat ébresztenek, amelyeket egy bűnmegelőzési előadó segít kibontakoztatni az előadások közötti átvezetésekben. Több éve versenyeznek, van köztük világbajnok magyar és Európa bajnok is.

Stay Fresh break csapata

Az egyesület 2008 óta működik országos és nemzetközi színten is kiemelkedő eredményekkel. Elsősorban a Hip-Hop kultúra és a Breaking/B-boying táncsport ápolásának, terjesztésének és fejlesztésének érdekében jött létre.

Fly Addiction Team akrobatikus kosárlabda

Hat éve lépnek fel külföldön és belföldön, különleges koreográfiáikkal sporteseményeken, kosárlabda mérkőzéseken, céges rendezvényeken, falunapokon, városnapokon, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken szórakoztatják a nézőket!

Szoldance Táncsport Egyesület

A Szoldance Táncsport Egyesület az ország 6 legsikeresebb táncegyesülete közé tartozik. 16 magyar bajnoki címmel büszkélkedik a tánciskola, az FIBA 3×3 rendezvényen több aktuális magyar bajnok is fellép augusztus 3-án.

A rendezvényhez közvetlenül kapcsolódik FILMKOSÁR# programunk, amely ingyenes nyáresti kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

A program keretében 2 filmet nézhetnek meg az érdeklődők a Tiszai hajósok terén.
2019. július 30. – 21:15 – Bohém Rapszódia
2019. július 31. – 21:15 – Kincsem

2019. július 30. és augusztus 1. között rendezzük meg #szembeNézős programunkat, nyári filmvetítések pódiumbeszélgetésekkel, koncertek a kortárs fiatal generációk útkereséséről, jövőképéről.
A hiánypótló rendezvényre a Tiszai hajósok terére és a Tisza Mozi kerthelyiségébe várjuk a az érdeklődőket koradélutántól éjszakába nyúlóan.

A programok ingyenesek. Mindhárom napon a pódiumbeszélgetésre érkező első 50 fő választhat a következő ajándékok közül: póló, baseball sapka, kulacs

SZEMBENÉZŐS Részletes programja:

2019. július 30.

Pódiumbeszélgetés

18:00 Beszélgetés Reisz Gáborral a 2019. évi Magyar Filmszemle Nagydíját elnyerő Rossz versek című film rendezőjével, a Van együttes gitárosával, közreműködik Koltay Anna rendező, műsorvezető

Koncertek:

19:00 1 LIFE (Szolnok)

19:50 VAN filmzenekar (Budapest)

 Filmvetítés:

23:15 Ready Player One (amerikai sci-fi akciófilm, 2018.) 139 perc

2019. július 31.

Pódiumbeszélgetés

18:00 A valósággal vagy a tűzzel játszani?

Km.: Bereczki Enikő ifjúsági szakértő, Sirius – pingvinharcos (YouTube)

Koncertek:

19:00 TORTA CSABA (Szolnok)

19:50 IDEGEN együttes (Budapest)

Filmvetítés:

15:30 Ready Player One  (amerikai sci-fi akciófilm, 2018.) 139 perc – ismétlés

23:15 Rossz versek (magyar vígjáték, dráma, 2018) 107 perc

2019. augusztus 1.

Pódiumbeszélgetés

18:00 “Rejtőzködés vagy rivaldafény? – önmegvalósítás Virtuáliában”

Km: Simonffy Péter (YoutTube)

Filmvetítés:

16:00 Rossz versek(magyar vígjáték, dráma, 2018) ismétlés

19:00 Kszi, Simon (amerikai romantikus tini tragikomédia, 2018.) 110 perc

A rendezvény a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft, a SzolnOK! Helyi Akciócsoport, a TISZApArt MOZI és a Talifish Tahouse & Club közös rendezésében valósul meg a TOP 7.1.1-16-H-013-6.2 SZOL6.2.18-016 pályázat keretében.

A közel egyhetes rendezvényről bővebb információ a www.szolsport.hu weboldalon olvasható, keresse a Szervezési Csoportot a 56/513-561-es telefonszámon kérhető.