A 2019-es felvételin a Neumann János Egyetem szolnoki nemzetközi gazdálkodás szakján húzták a legmagasabb ponthatárt, ami azt jelenti, hogy 478 pont kellett a levelező képzés állami ösztöndíjas férőhelyéhez.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakán és a Nyíregyházi Egyetem levelező, állami ösztöndíjas turizmus-vendéglátás alapképzésén csak alig valamivel volt alacsonyabb a ponthatár: 476-nál húzták meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem három tanári képzése is felkerült a legmagasabb ponthatárok listájára: a matematika-orosz, a német-francia, valamint a történelem-latin szakos osztatlan tanári szakhoz is legalább 475 pont kellett. Az ELTE biológia-kémia tanári szakpárján is magas volt a limit, 471 pont, míg a történelem-spanyol osztatlan szakon 472 pontnál húzták meg a határt.

Képzés Ponthatár
NJE GTK nemzetközi gazdálkodás (levelező, Szolnok) 478
PPKE BTK történelem 476
NYE turizmus-vendéglátás (levelező) 476
ELTE TKK német-francia tanári 475
ELTE TKK történelem-latin tanári 475
ELTE TKK matematika-orosz tanári 475
ELTE TKK történelem-spanyol tanári 472
ELTE TKK biológia-kémia tanári 471
ELTE TKK informatika-spanyol tanári 470
EHE hittanár-nevelőtanár, történelem és állampolgári ismeretek tanára 468

Az 500 egyébként a maximálisan elérhető pontszám a felsőoktatási felvételin – ennél több pontot akkor sem lehet szerezni, ha valaki kettőnél több tárgyból tesz emelt szintű érettségit vagy több nyelvvizsgája is van. (eduline.hu cikke alapján)