Augusztusban immáron negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3×3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg – írta a megyeszékhely önkormányzatának honlapja.

– Nem mindennapi, hogy egy nemzetközi sportesemény megrendezésével hosszú éveken keresztül egy országot, s annak két városát bízzák meg – mondta az eseményről szóló sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke. – Szolnok és Debrecen kiválóan vizsgázott, így újabb három esztendeig ez a két település rendezheti a selejtezőt, illetve magát a kontinenstornát. Ez egyértelmű elismerése a Szolnoki Sportcentrum munkatársainak!

Ennek megfelelően 3 napon át reggel 9 órától este 23 óráig tartanak a mérkőzések a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri pályákon. A nemzetközileg is elismert sporteseményre 15 országból érkeznek a csapatok, többek között Belgium, Svájc, Görögország, Litvánia, Törökország, Szlovénia, Montenegró, Lettország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Lengyelország csapatai képviseltetik magukat a sporteseményen. Természetesen a magyar U18-as és U23-as női, valamint férfi 3×3-as válogatott is megtalálható a csapatok között, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar nemzeti együtteseknek is szurkolhatnak.

A sportrendezvény programját a mérkőzések közötti szünetekben extrém sportbemutató, tánc show és vetélkedő színesíti, fellép a Pelikán Sportegyesület, a Szoldance Táncsport Egyesület, New Step Üzenet Táncszínház, a Stay Fresh break csapata és a Fly Addiction Team. A késő estébe nyúló program hangulatát a mérkőzések után DJ biztosítja.

A rendezvényhez közvetlenül kapcsolódik FILMKOSÁR program, amely ingyenes nyáresti kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

Kedden és szerdán két filmet nézhetnek meg az érdeklődők a Tiszai hajósok terén.

2019. július 30. – 21:15 – Bohém Rapszódia

2019. július 31. – 21:15 – Kincsem

2019. július 30. és augusztus 1. között a téren nyári filmvetítéseket, pódiumbeszélgetéseket, koncerteket rendeznek a kortárs fiatal generációk útkereséséről, jövőképéről. A hiánypótló rendezvényre a Tiszai hajósok terére és a Tisza Mozi kerthelyiségébe várják az érdeklődőket kora délutántól éjszakába nyúlóan.