Folytatódnak a Budapest – Debrecen – Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai augusztus 5-11. között – tájékoztatta az iSzolnokot a Magyar Közút.

A 32. hét folyamán az Alcsi Holt-Tisza-híd befejező munkálataira kerül sor, valamint folytatódnak a felújításhoz kapcsolódó egyéb munkálatok (útpadka építés, közúti jelzőtáblák, vezetőoszlopok és szalagkorlátok kihelyezése, útburkolati jel festés).

Augusztus 5-10. között (hétfő-szombat) a Holt-Tisza-hídon – a hídfelújításhoz kapcsolódó munkálatok miatt – továbbra is félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A hídon bevezetett félpályás lezárással összhangban, a 4-442. számú főutak különszintű csomópontjának (Kertész úti csomópont) térségében az útpadka építése, illetve forgalomtechnikai munkálatok fognak zajlani.

Augusztus 11-én (vasárnap) a felújítással érintett szakaszon félpályás lezárás mellett forgalomtechnikai munkálatokra (útburkolatjel festés, közúti jelzések kihelyezése) kerül sor.

A váltakozó irányú forgalmat a munkavégzés ideje alatt jelzőőrök fogják irányítani, éjszakai időszakban forgalomkorlátozásra már nem kell számítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok Megyei Jogú Város térségében torlódásokra kell számítani. A 4. számú főúton – hálózati szerepköréből adódóan – a forgalom kismértékű zavarása is komoly fennakadásokat okozhat, ezért a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasoljuk – tette hozzá a Magyar Közút közleményében.