Láthatóan megbolygatta kicsit a nyári uborkaszezonos közéletet a szolnoki ellenzék kettészakadása, majd a két fél kölcsönös utálkozása. A nagy összeállás, az érdektelenségbe fulladt tüntetések utáni összeveszés után lázas pozícióharc kezdődött, s ebben a pénzesnek hitt állásokért zajló háborúban ember legyen a talpán, aki eligazodik. Alighanem néha még maguk az érintettek sem értik, mi történik. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a főszereplők nyilatkozataiból, hátha lesz olyan, akinek ez segít a tisztánlátásban. Mind egytől-egyig igazi gyöngyszem, tökéletesen mutatja, mennyire meggyűlölték egymást a hatalmi harcban ezek az emberek. A szerkesztőség kedvence az, amikor az egyik jobbikos odaszól a másiknak, hogy mondjon le, mert nem tetszik a személye a szociknak!

Lukácsi Katalin (az egyik polgármester-aspiráns, aki szerint őt támogatja a Szolnoki Többség) mondatai az őt mégsem támogató szolnoki ellenzékiekről:

„A helyi közéletben ismeretlen megélhetési politikusok, piti tolvajok verik szét az ellenzéki egységet Szolnokon.”

Csikós Attila, a Jobbik közelmúltban leváltott szolnoki elnöke, Lukácsi Katalin lelkes támogatója:

„Galló György (a Jobbik szolnoki alapszervezetének újdonsült elnöke) felhívott május 27-én délután: – Mondj le, mert a szociknak nem jó, hogy te vagy az elnök! Aztán egy taggyűlésen, ahol előre szóltam, nem tudok elmenni, leváltottak.”

Lukácsi Katalin az elvileg a politikától visszavonult jobbikosról, Vona Gábor keresztfiáról:

„Szotyori-Lázár Zoltán a Szolnoki Többség Facebook oldal adminja még a reakciót sem engedi. Nemcsak a hozzászólásomat törölte, hanem az oldalról is kitiltott.

A Szolnoki Többség elhatárolódik Szotyori-Lázár Zoltán tevékenységétől, mert a véleménynyilvánítás mindenkit megillet, az ellenzéken belül főleg nem fordulhat elő, hogy egymást korlátozzuk. Szotyori-Lázár Zoltán az ellenzék ellenzéke.

Bízom benne, hogy azon tisztességes és korrekt jelöltek, akik azon az oldalon vannak, felismerik, hogy azzal a csapattal nem lehet legyőzni a Fideszt és tevékenységüktől elhatárolódnak.”

Ligeti József (a képviselőségért régóta küzdő egykori emeszpés támogatású „civil”, Lukácsi Katalin nagy támogatója) ugyancsak a háttérben ténykedő Szotyoriról:

Dr. Szotyori Lázár Zoltán egy gyáva ember! Nagy pofával beharangozta decemberben, hogy visszavonul a politizálástól, lemondott városi képviselőségéről és szolnoki JOBBIK elnökségéről. Bár azt ígérte, a pártból is kilép, mégsem tartotta be a szavát! Ma azzal veri a mellét, hogy egyedül Ő vezeti a Szolnoki Többség ellenzéki tömörülést a háttérből. Ez szemen szedett hazugság! Szotyori nem tagja a Szolnoki Többségnek! Ennek ellenére engem is kitiltott, amikor leírtam egy bejegyzésére, hogy az nem tükrözi a teljes Szolnoki Többség véleményét! Tehát valaki, aki NEM SZT tag, kitiltott egy SZT tagot! És még azt akarták, hogy szólaljak fel március 15-én, a Szabad Sajtó Világnapja alkalmából rendezett tüntetésen! Sas Józsi megirigyelhetné ezt a bohózatot! Szotyori gyáva, mert elbújik mások neve, mások háta mögé, miközben válogatás nélkül gyalázza azokat, akik nincsenek vele! Szégyellhetné magát!

Lukácsi Katalin az azonnali.hu-nak nyilatkozta Radócz Zoltánról, a másik Szolnoki Többség polgármesterjelöltjéről:

„nemcsak arról van szó, hogy támogatói őt jobbnak gondolják Radócznál, hanem arról is, hogy a szocialista politikus személyét „nem tartják erkölcsileg vállalhatónak”…

„…Ez az ő személyes döntésük, nem beszélhetek a nevükben, de az elmondások alapján volt rendőrségi ügye is, és korrupciógyanús ügyek is terjengenek vele kapcsolatban.”

„Sok szóbeszéd jár Radócz Zoltán ittas vezetéses ügyével kapcsolatban, és ha ezzel tisztázódnának ezek egyértelműen, az a választók számára is átlátható lenne, és a mi aggályainkat is eloszlatná”.

Györfi Mihály, az MSZP választókerületi elnöke Márki-Zay Péterről, aki ugyebár Lukácsi Katalint támogatja:„Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke csupa jó barátságból hazudik, mint a vízfolyás!!! Ideje lenne meglátogatnia egy orvost! Teljesen megdöbbentünk a DK-val, az LMP-vel és a helyi Jobbikkal a hazugságain! Templomba járóként hazugságokat terjeszt!!!”