Összefogtak, összevesztek, egymást feljelentették, erkölcsileg vállalhatatlannak nevezték, lenyúlták egymás elnevezését, most újra tárgyalnak, ezek a Szolnoki Többség nevű ellenzéki csoportosulás idei nyári önalázós megmozdulásai. Most újabbat hoztak össze.

A jelek szerint nem bíz semmit a véletlenre az MSZP szolnoki önkormányzati képviselője, Radócz Zoltán. Miután helyi pártelnökként sikerült mélypontra vinnie a szocialistákat Szolnokon, azt azért sikerült elérnie, hogy őt jelölje az ellenzéki tömörülés egy része polgármesternek. Okosan kiválasztotta azt a körzetet, ahol a parlamenti és az EP-választások eredményei alapján a legtöbb esélye lehet önkormányzati képviselői helyet szerezni, szívbaj nélkül lemondott korábbi belvárosi körzetéről, ahol alighanem csúfos vereséget szenvedne. A minap azt is kijelentette, hogy szerinte ő jó alpolgármester volt, ami annak ismeretében, hogy az első lehetséges alkalommal a szolnokiak elzavarták őt is, bizony elég nagyképű kijelentésnek tűnik.

Radócz Zoltán a jelek szerint sokkal jobban bízik a Fidesz szlogenjében, mint egy sajátban.

Most pedig igazi lokálpatriótaként a Fidesz aktuális szlogenjét igyekszik ellopni, hátha ezzel sikerülhet neki bejutnia a közgyűlésbe. Radócz egy ATV-s interjúban, majd facebook-bejegyzésben a kormánypárt jelmondatát (Nekünk Magyarország az első!) tette gyorsan magáévá, s mostanában a nekem Szolnok az első! jelmondattal próbálkozgat. Ahogyan elnézem az ellenzéki torzsalkodást, a már-már óvodai szintű veszekedést, én bizony vigyáznék a Fidesz helyében, mert legközelebb narancssárga pólóban feszítve még a párt egyéb jelmondatait és logóit is magáévá teszi. Talán abban bízik, hátha álruhában megválasztják? (isz)

A Fidesz már régóta használja a Magyarország az első szlogent, valamint annak településekre szabott verzióját.