Éveken át gondot jelentett a környék lakóinak, hogy az erősen elvadult zöld területre hajléktalanok, éjszakai iszogatók, ne adj Isten drogosok telepedtek be. Néha még riogatták is az embereket, de leginkább zajongásuk és az utánuk maradt mocsok zavarta a környékbelieket, arra járókat.

A város igyekszik még okosabban kialakítani a zöldterületeket, hogy azok megnyugvást, kényelmes sétát, levegőzést biztosítsanak. A Móra parkot három lépcsőben formálják újra – mondta Szalay Ferenc polgármester a szerdai sajtótájékoztatón. – Most nagyjából ötezer négyzetméteren vágtuk ki a gazt, a szemét elhajigálására késztető bokrokat és telepítettünk facsemetéket, füvesítettünk, elkészült a lábtenisz-pálya, a kispályás foci bekerített helye és használható a kutyafuttató.

A Móra úti park elkészült részét átadták, a háttérben a lábtenisz pálya, amelyik majd Ignácz Kálmán (Kadi) nevét viseli

A park része egy játszótér is, hamarosan ott is munkálkodnak majd a szakemberek. Többek között vadonatúj közvilágítás készül. Az a cél, hogy tágas és átlátható parkok legyenek, mint amilyen a Rózsa-kert, vagy a Verseghy park. A polgármester azt mondta, hogy az eddigi, többségében példásan fölújított zöldterületek öt éven belül megkétszereződnek. A városvezető azt reméli, hogy a szép környezet talán azokat is megérinti, akik eddig gondolkodás nélkül szemeteltek vagy rongáltak, hiszen a közterületek zöldje, térbútorai a városlakók kényelmét szolgálják a városi betondzsungelben. Az is a tervek között szerepel, hogy ligetes területeket szeretnének létrehozni, ami hasonlítana a Tüdőkórház parkjához. A polgárok javaslatokkal segíthetik a tervezést.