Tisztelt Közlekedők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4. számú Budapest – Debrecen – Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. augusztus 12-16. között (33. hét) a befejezésükhöz érkeznek.

A 33. hét folyamán a 4. számú főút felújításának befejező munkálataira kerül sor az alábbiak szerint: Alcsi Holt-Tisza-híd kerékpáros korlátelemeinek javítása, közúti jelzőtáblák, vezetőoszlopok és szalagkorlátok kihelyezése, valamint a munkaterület rendezése, eredeti forgalmi rend visszaállítása.

A befejezéshez kapcsolódó munkálatok miatt hétköznap időszakos jelleggel félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A váltakozó irányú forgalmat a munkavégzés ideje alatt jelzőőrök fogják irányítani, éjszakai időszakban forgalomkorlátozásra már nem kell számítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok Megyei Jogú Város térségében torlódásokra kell számítani. A 4. számú főúton – hálózati szerepköréből adódóan – a forgalom kismértékű zavarása is komoly fennakadásokat okozhat, ezért a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasoljuk.

Az ideiglenesen bevezetett forgalmi rend változásairól folyamatos tájékoztatást adunk.

Tekintettel a munkálatok kiemelt jelentőségére, kérjük a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága