Az ellenzék a megyeszékhelyen igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha Szolnok jelenlegi polgármestere nem indulna újra az októberi választáson. Ezt cáfolta Szalay Ferenc csütörtök kora délutánján tartott sajtótájékoztatóján.

Mint mondta: pártszövetsége megyei és országos választmánya is alkalmasnak tartja a posztra, vezetői munkáját több cikluson át is sikerrel látta el, a város gyarapodott, fejlődése meglehetősen látványos. Mindez annak a csapatnak köszönhető, amely a közgyűlés kormánypárti képviselőiből áll. Ez a csapat – jelentette be Szalay Ferenc – négy helyütt változik majd, ha a választók is elfogadják a megújuló frakció tagjait.

A város sikeresen működött eddig is együtt a kormányzattal, a sikerek jó részében az állami segítségnek fontos szerepe van. Ha a választásokon jól szerepel a Fidesz-KDNP pártszövetség, akkor ez a kormányzati támogatás a továbbiakban is jelentős marad.

A politikusok programjukat néhány napon belül hozzáférhetővé teszik, megismertetik a széles közvéleménnyel és nyilvánosságra hozzák a pártszövetség képviselő-jelöltjeinek névsorát is. A program legfőbb gondolata: Nekünk Szolnok az első! – szögezte le Szalay Ferenc.