Vonultak közlekedési balesethez, kigyulladt épületekhez, de egy lángoló etetőkocsival is küzdöttek az elmúlt napokban.

Családi házzal összeépített alsóépület égett péntek éjszaka Kunhegyesen a Móricz Zsigmond utcában. A körülbelül harminc négyzetméter alapterületű épületről a tűz a főépületre nem terjedt át. Az alsóépületben baromfit tartottak, az állatok nem sérültek meg. A kigyulladt melléképületből két darab gázpalackot hoztak ki az ott lakók. A tűzesethez a kunhegyesi és az abádszalóki önkormányzati tűzoltók, valamint a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akiknek munkáját a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek a lángokat három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. A helyszínre kiérkeztek az áram és a gázszolgáltató szakemberei is.

Egy személygépkocsi utánfutójával az árokba hajtott Tiszafüred külterületén, a 33-as főúton szombat délelőtt. Az utánfutó rakománya zab volt, ami az útra szóródott. Az esethez riasztott tiszafüredi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd kivontatták az árokból, ezután az utat letakarították a kiszóródott zabtól. A helyszínen volt a rendőrség és a mentők is. A beavatkozás ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

A Jászkisért és Pélyt összekötő úton egy gépjármű az árokba hajtott szombat délután. Egy személy utazott gépjárműben, aki el tudta hagyni azt. A balesethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A helyszínre érkeztek a mentők is.

Törökszentmiklóson a Petőfi utcában árokba hajtott egy személygépkocsi, majd az úttesten, a feje tetején állt meg vasárnap este. A járműben két fő utazott. A balesthez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, a forgalmi akadályt megszüntették, majd letakarították az úttestet. A helyszínre érkeztek a mentők is.

Egy személyautó az öntöző csatornába borult és a feje tetején állt meg vasárnap délután Kunhegyes térségében. A járműben ketten utaztak, egy fő beszorult, aki az egység kiérkezése előtt el tudta hagyni a járművet. Az esethez a kunhegyesi hivatásos tűzoltók vonultak. Az autó egy része a vízbe ért így a motorja vissza tudott hűlni. A tűzoltó egység a gépjárművet átvizsgálta, további személyeket nem talált, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. Az esethez a mentők is kiérkeztek.

Mezőtúron, az Alsórészi-vízközben egy önjáró etetőkocsi kigyulladt kedden az esti órákban. A tűz átterjedt az etetőkocsi környezetében tárolt trágyára is. A tűzesethez a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével avatkozott be. Az oltást egy erőgép is segítette.

Kunmadarason a Tópart utcában egy téglaépítésű lakóház egyik helyiségében bútorok, illetve ablakkeret égett. Az tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok a tüzet eloltották, valamint két gázpalackot hoztak ki az épületből. A helyszínre érkező karcagi hivatásos tűzoltók a további izzást, parázslást egy vízsugárral megszüntették.