Az evezős pálya jókora pázsitján gyűltek össze a megyeszékhely olyan önkéntesei és “hivatásosai”, akik szombattól házról házra járják Szolnokot, hogy a polgárok támogató aláírását összegyűjtsék.

-Az a terv, hogy minél többet, minél rövidebb idő alatt – mondta portálunknak és később a jelenlévőknek is Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Ő a Fidesz választókerületi elnöke, de egyben a pártszövetség polgármester jelöltje is a megyeszékhelyen. Az sikeres gyűjtés egyben előrejelzés is a jelölteknek és a politikai pártnak, hogy az október 13-i helyhatósági választásokon hogyan is szerepelnek majd.

Szalay Ferenc bemutatta azokat a képviselőket, akik már nem indulnak az őszi megmérettetésen és azokat is, akik a helyükre lépnek. Ott kell lenni az emberek között, meg kell hallgatni a javaslataikat és azokat majd be kell építenünk a munkánkba – mondta.

A kételkedőknek, a folytonosan berzenkedőknek üzente, hogy a tömött bevásárló kocsik és temérdek új autó is azt mutatja: “rosszul” élünk, persze csak szerintük, mert igenis jól halad a város és a lakók élete. Bölcsödék, óvodák, iskolák újulnak meg terv szerint, megtelt az ipari park, valójában megszünt a munkanélküliség. Nem feledkeztünk meg eddig sem és nem feledkezünk meg ezután sem a nehezen élőkről. Gyarapodásunk tudatos kormányzati és városirányítási munka együttműködésének eredmény, amit a választók már korábban is honoráltak bizalmukkal.

Kállai Mária képviselő asszony is szólt, aki azt mondta, hogy Szolnok látványos fejlődése kihat a térségre, csak az utóbb néhány hónapban 180 millió forintnyi támogatás érkezett a falvakba. Úgy látja, hogy mindenütt jó csapatok dolgoznak a már elért sikerekért és a jövőben folytatható gyarapodásért.