A hosszú házasság titkáról már számtalan jó és otromba vicc is született. Az ötven esztendeje tartó házasságról bizony nem! És oka van annak. Ötven esztendőt egymás mellett eltölteni jóban és rosszban, az bizony igazán jó példája annak, hogy a házasság jó intézmény. Legalábbis Juhász László és neje, Margó, meg Szabó Béla és neje Marika esetében ez igaz.

Tudni kell róluk, hogy egyazon napon mondták ki ötven esztendővel ezelőtt a boldogító igent és bár akkor nem egy helyen voltak a fiatal párok, ma, félszázad múltán Szolnokon szinte szembe szomszédok…

A rokonok, az utcabeliek és persze ismerősök mind egy-egy csokor virággal, palacknyi borral érkeztek, hogy köszöntsék a két asszonyt és a két férfiembert a fontos évfordulón. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is eljött tiszteletét tenni. Azt mondta, még ilyen fontos családi eseményen, mint amilyen ez a mostani, nem volt soha, de nagy örömmel jött az ünnepelteket megköszönteni. Az együtt töltött fél században bizonyára bőven volt öröm és akadt összezördülés is, de hogy jól választottak párt egykoron, annak erős bizonyítéka, hogy kitartottak egymás mellett. Lehet hinni a házasság intézményében, ha önökre néz az ember, köszönjük példájukat – mondta Szalay Ferenc.

Gyönyörű csokor a hölgyeknek, a város borából egy palack az uraknak az ölelések mellé, no és persze a jókívánságok a jövőre nézvést. Ötven év házasságban. Lehet próbálni – mondta az egyik köszöntő és ezt akár üzenetnek is fölfoghatja a kedves olvasó.