A nyári szünet ezúttal komoly munkáról szólt a Verseghy Ferenc Könyvtárban, ahol az elmúlt hetekben mintegy 24 millió forintos beruházás részeként több felújítás is történt. Kedden Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a látogatókat a részben megújult intézményben.

Mint mondta, központi helyet foglal el Szolnok kulturális életében a könyvtár, ahol Gacov Katalin igazgatónő és munkatársai fáradhatatlanul munkálkodnak azon, hogy a programok minél több embert elérjenek, emellett népszerűsítsék az olvasást és aktív részesei legyenek Szolnok életének. Szalay Ferenc hangsúlyozta: a könyvtár felújítása szépen illeszkedik Szolnok intézményfelújítási programjához, a megvalósult fejlesztés ez esetben is új lendületet ad, új lehetőségeket hoz!

Gacov Katalin a fejlesztés részleteiről szólva elmondta: szorgos munka folyt a falak között az elmúlt hetekben. A CLLD Program által biztosított 19 millió forintból és ötmillió forint önerőből egyebek mellett akadálymentesítették az intézményt és felújították, klimatizálták az ifjúsági részleget (itt egy galériát is kialakítottak), új kölcsönző és információs pultot alakítottak ki, korszerűsítették a világítást.

A megszépült, mindig valami újat mutató Verseghy könyvtár mostantól újra várja a könyvek szerelmeseit!

Forrás: szolnok.hu