E hétvégén hármas jubileumot ünnepel az Agóra. 40 éves az intézményük, 5 éves az Agóra épülete, 125 éve született a névadó. Az alábbi programokkal készültek, melyekre barátsággal várják a szolnokiakat, egykori munkatársaikat, az itt tevékenykedő csoportok, klubok tagjait, látogatóinkat.

2019. augusztus 31. szombat

9.00 Falsh mob Agóra tér

10.00–18.00 Az 5 éves Agóra Játszóház és a Zolnok Bandérium szabadtéri programjai
14.00 A Tiszavirág Bábcsoport Az arany tulipán című előadása a Hild téren

13.30 Aba-Novák Vilmos, az Aba-Novák Agóra névadója születésének 125. évfordulója alkalmából a Pogány Gábor Benő szobrászművész által készített emléktábla-avatása
Helye: Agóra köz (Frei Kávézó mellett)

Az emléktáblát Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Lajos Milán, az Aba – Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója leplezi le. A névadót méltatja Verebes György, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, zenész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke.

14.00 40 év – ezer élmény – Az Aba-Novák Agóra háztörténeti jubileumi kiállítás megnyitója
Intézményünk megnyitásának 40., jubileumi évfordulója alkalmából kiállítást rendezünk az elmúlt 40 év „művházas”rendezvényeinek plakátjaiból a Damjanich János Múzeum archívumából.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárnak köszönhetően néhány, az épület megépítésével kapcsolatos dokumentációt is bemutatunk, mint pl. a legelső tervet, melyből jól látszik, hogy annak megvalósulása esetén ma nem létezne az Agóra épülete…
Igazi időutazásra hívjuk a látogatókat. A megnyitás évét, illetve a ’80-as évek elejét felidézendő, egy kortörténeti kiállítást is berendezünk az Agóra épületrész multifunkciós terében.

A kiállítást Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.
Köszöntőt mond Czakó Jánosné, az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ igazgatója és Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója.
A kiállítás 2019. szeptember 22-ig tekinthető meg.

A jubileum kapcsán három képzőművészeti, irodalmi pályázatot is indítottak szolnoki fiataloknak, valamint az Agóra Baross úti homlokzatán, egy molinó csoporton olyan korábban az Agórában járt művészek emlékeznek, akik jó hírét vitték a városnak és az intézménynek, a szolnoki közönségnek is.

Bővebb információ:
www.agoraszolnok.hu
www.facebook.com/agoraszolnok
www.instagram.com/agoraszolnok