Több fejlesztés is megvalósul Tallinn városrészben Szolnokon a közeljövőben, amelyek közül a Puskás Tivadar körút márciusban kezdődött felújítása hamarosan befejeződik – közölte a Tisza-parti város polgármestere csütörtökön, a beruházásról tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a körút csaknem 60 millió forintos fejlesztése során mintegy 380 méteren újult meg a 13 méter széles útburkolat. Az útpálya két oldalán a korábbihoz képest huszonöttel több, azaz összesen 195 térkő burkolattal ellátott parkolót alakítottak ki – számolt be. Emellett a páratlan számozású oldalon a leromlott állapotú kiemelt szegélysort kicserélték a szakemberek, valamint a közterületen levő hulladékgyűjtő konténerek számára 16 zárható tárolót helyeztek el – tájékoztatott. Az ingatlanokhoz behajtókat építettek és új fákat is telepítenek majd – sorolta.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az egykori tüdőkórház területének rehabilitációja is folyamatban van. A több mint 555 millió forintos beruházás eredményeként Szolnok legnagyobb közparkja jön létre.

Szalay Ferenc szólt arról, hogy a Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló fejlesztése 2, 6 milliárd forintból valósul meg.

A beruházás során korszerűsítik a Dr. Sebestény Gyula utat a Besenyszögi útig. Körforgalmi csomópontok létesülnek a legforgalmasabb, jelenleg balesetveszélyes közúti csomópontokban: a Dr. Sebestény Gyula út és a Városmajor út kereszteződésében, valamint a végcsomópontban a Mester úton.

A fejlesztéssel érintett helyszíneken felújítják a meglévő buszmegállókat, illetve újakat létesítenek. A Városmajor út tervezett körforgalmú csomópontja és a Mester út között gyalogos- és kerékpárút épül.

A Szolnoki középületek épületenergetikai fejlesztése keretében csaknem 64 millió forintból újul meg a Városmajor úti bölcsőde, illetve több mint 27 millió forintból a Városmajor úti orvosi rendelő – számolt be a polgármester.

A bölcsőde korszerűsítése során az épületre napelemes rendszert telepítenek. Az orvosi rendelőben épületgépészeti korszerűsítés történik.

Mindkét épület oldalfalát és a födémeket hőszigetelik, nyílászáróikat fokozottan hőszigeteltekre cserélik a szakemberek.

Tóta Áron (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta: Tallinn városrészben mintegy háromezer ember él. A felújítások között említette, hogy jövőre felújítják a Balogh Béla utat is. Emellett mintegy 740 millió forintból fejlesztik a milléri turisztikai terület elérhetőségét szolgáló utat, valamint kerékpárutat is kialakítanak.

Fejlesztések a Tallinn városrészben

A Tallinn városrészben a Puskás Tivadar út után a Bacsó Nándor út is megújul, mint ahogyan a Spar áruház mögötti parkoló. A Városmajor úti bölcsődét és az óvodát is modernizáljuk, úgy gondolom, ez mind remek hír az itt élőknek. Köszönet dr. Tóta Áronnak, hogy eredményesen képviselve az itt élők kéréseit, közösen ki tudtuk dolgozni a fontos fejlesztéseket.

Közzétette: Szalay Ferenc – 2019. augusztus 29., csütörtök