A hagyományoknak megfelelően a Széchenyi Lakótelepért Egyesület a város napja alkalmából megszervezte ünnepi megemlékezését. Tasnádi Zoltán, az egyesület elnöke, önkormányzati képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy Szolnok léte nem ehhez az egyetlen dátumhoz kötődik, legalább ezredévnyi múlt áll mögöttünk. Az itt élő emberek még a legnagyobb háborúk, árvizek, tűzvészek után sem hagyták el ezt a várost, ha kellett, újjáépítették, de soha nem adták fel.

Az egyesületi elnök hozzátette: Szolnok épül, gyönyörű terek, gyaloghíd, sportpályák, új gyárak nőnek, nőttek ki a földből, iskolák újulnak meg, s ezek együttesen a jövő Szolnokjának életét alapvetően meghatározzák.

– A közeljövőbe tekintve pedig még nagyszerűbb fejlődés kapuját láthatjuk, hiszen az ősz végére Szolnok határáig ér majd el az M4-es út. Már most igen komoly befektetői érdeklődéssel kell a városvezetésnek szembenéznie, de ez csak egy szelete az M4-esből fakadó előnyöknek. Szolnok felértékelődik, rendkívül közel kerül a nemzetközi repülőtér, gyorsan elérhető a főváros is, aminek komoly gazdasági előnyei lesznek – mondta Tasnádi Zoltán.

Zárásként a közösségről, a lokálpatriotizmusról is beszélt a képviselő.

– Szolnokot nem csupán épületeiben, útjaiban, fürdőiben kell építenünk, hanem a lelkekben is! Egy olyan várost kell közösen alkotnunk, mely igazi otthona lesz minden szolnokinak, ahol a közös gondolkodás, egymás őszinte tisztelete lesz a meghatározó! – tette hozzá.