Magyar cigány honfitársaink elleni gyűlöletre uszított a szolnoki balliberális ellenzéki polgármester-jelölt Facebook-oldala – írta a PestiSrácok portál. Mint írják, egy olyan fotót tettek közzé, amelyen Kis Grófo zenész és magyar cigány honfitársaink láthatóak Szalay Ferenc fideszes polgármester társaságában. A képhez mellékelt szöveg a Jobbik rasszista hagyományait fölelevenítve származási alapon próbál hangulatot kelteni a romák ellen. A poszt bűncselekmények gyanúját is fölvetheti.

Meghökkentő mélységekbe ereszkedett alá a balliberális pártok (a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországért Mozgalom) által futtatott közös szolnoki polgármester-jelölt Facebook-oldala – írta a PestiSrácok.  A magát „Szolnoki Többségnek” nevező csoport vasárnap este egy olyan bejegyzést tett közzé, amelyen Kis Grófo zenész, édesapja, Kozák László Gróf és több cigány honfitársunk látható Szalay Ferenc szolnoki fideszes polgármester társaságában. A fotó eredetileg januárban készült egy baráti vacsorán vagy ünnepségen, és annak idején Kis Grófo posztolta – most viszont a balliberálisok elérkezettnek látták az időt, hogy egy gyalázatos szöveg kíséretében közzétegyék. Azt írták ugyanis a kép fölé: “Szeretnéd, ha ezek az emberek döntenének októberben arról, ki vezesse a várost? Szeretnéd, ha a megvásárolt szavazatok tartanák továbbra is hatalomban Szalayt? Ezért fontos, hogy októberben elmenj szavazni és körzetedben az egyedüli ellenzéki jelöltre szavazz! Ne feledd! Ők ott lesznek!

A szövegben ugyan sem a „cigány”, sem a „roma” szó nem szerepel, de mindenki számára egyértelmű, aki nem most jött le a falvédőről, hogy mire célozgat a balliberális ernyőszervezet. Durva cigányozással állunk szemben.

A poszt egyrészt fölveti a közösség elleni uszítás gyanúját, hiszen sandán arra céloz, mintha az ilyen, Szalay Ferenc társaságában lévő emberek („ők”), vagyis a cigány magyar honfitársaink mindegyikének szavazata megvásárolható lenne. Sőt, sugalmazásuk szerint mindegyiket meg is szokta vásárolni a Fidesz, ezért a balliberálisoknak kutyakötelességük elmenni szavazni, nehogy még egyszer Szalayt segítsék hatalomra „ők”, vagyis a cigányok. A közösség elleni uszítás mellett rágalmazás gyanúját is fölvetheti a bejegyzés, hiszen arra utal, mintha az efféle (egyébként semmivel sem bizonyított) szavazatvásárlásokat a polgármester intézné. 

A posztot egyébként időközben eltávolították. Ám bocsánatkérés nem történt, és a „Szolnoki Többség” nevű társaság mögött álló balliberális pártok (a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországért Mozgalom) lapítanak, mint tükörponty a szatyorban.

Egymás torkának estek

Mint ismert, Szolnokon ölre menő belharcot vívtak a balliberális roncsellenzék erői a polgármesterjelöltségért. Kezdetben úgy tűnt, Lukácsi Katalin lesz a befutó, ám ő – egy kabaréba fulladó egyeztetési kísérlet, illetve egy feljelentésig fajuló vita után – visszalépett. Azóta az ellenzék az MSZP-s Radócz Zoltán mögött sorakozott föl, akit a már említett „Szolnoki Többség” nevű ernyőszervezet futtat.

Látható: a rasszista gyűlöletkeltés immár nemcsak a Jobbiknak, hanem új barátainak is lételeme. A végsőkig frusztrált, kormányzásra alkalmatlan, sőt még egy sima egyeztetés megszervezésére is képtelen roncsellenzék Debrecenben például a jobbikos Kulcsár Gergely képviselő-jelöltségét támogatta, aki korábban „kamukausztnak” nevezte a holokausztot, és  2011-ben összeköpködte a zsidó mártíroknak állított Duna-parti cipőket, sőt erről még büszkén be is számolt a Facebookon. A rasszista politikus képviselő-jelöltkénti indítása kapcsán a szavak szintjén már „néppártosodott” Jobbik közölte: Kulcsár Gergely ügye „elévült” (bizonyára ugyanúgy, mint pártelnökük, Sneider Tamás szkinhedmúltja), a Momentum pedig egyszerűen letagadta, hogy támogatnák a politikust. A botrány miatt végül Kulcsár bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

A rasszista gyűlöletkeltés amúgy is a balliberális ellenzéki mindennapok része: politikusaik, holdudvaruk és szavazóik körében mindennapos jelenség a fideszes politikusok (Orbán Viktor, Deutsch Tamás stb.) gyalázása vélt vagy valós származásuk miatt. Nem is szólva a legkedveltebb balliberális foglalatosságról: a magyargyűlöletről. Ezért keltik Magyarország és a magyarok rossz hírét a világban; ezért lobbiznak hazánk megbüntetéséért; a nekünk járó uniós források elvételéért; ezért hirdetik folyton azt, hogy a magyarnak lenni „szégyen”, mindenki röhög rajtunk, mindenhol máshol jobb, mint nálunk, „bezzegrománia”… (PestiSrácok.hu)