Új tanévet kezdtek a diákok és tanáraik a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában is, ahogyan Szolnok minden iskolájában. Az oktatási Intézmény a város azon részén fogadja a nehezebb sorsú diákokat, ahol jelentősebb számban élnek cigányok.

Iskolakezdéskor – egyebek mellett – az anyagi gondokkal küzdő családok egyebek mellett például iskolatáskát és tanszereket is kapnak, ahogy most is. A tanévnyitón ott volt Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván, a terület városi képviselője.

A polgármester bemutatta azt a fontos díjat, amit vasárnap este adtak át az iskola vezetőjének, Oláhné Kanyó Andreának, akinek vezetésével az iskola kiváló eredményeket ért már eddig is el.

-A Kátay Endre díj az iskola pedagógusainak és vezetésének elismerése mindazért, amit az erősen hátrányos helyzetű gyerekekért eddig is tettek – mutatta föl a bronzplakettet Szalay Ferenc.

Arra kérte a diákokat, hogy keményen tanuljanak, mert csak a tudás az, ami tisztességes munkához juttathatja őket, amihez ez az iskola minden segítséget megad. Ne hagyják magukat erről az útról eltéríteni, hiszen ha sikerrel veszik az akadályokat, akkor a városban is megtalálják a megélhetéshez szükséges jó munkahelyeket.

Az ötven alsós diák új iskolatáskát kapott és hozzá írószereket, tolltartókat, füzeteket.