Letették az alapkövet, indul az igen nagy átalakítás, megújítás a Tiszaligeti strandon. Ha húsz hónap múlva eljön az ünnepélyes megnyitó, senki sem fog a régire ráismerni, mert valójában szinte minden másként lesz: mai, korszerű és szép.

A hétfő déli kis ünnepségen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy ez a fejlesztés egy, de nagyon fontos a már korábbi számtalan mellett, amelyek mind azt szolgálták, hogy Szolnok vonzóbb legyen a bel- és külföldi látogatóknak, élhetőbb az itt élőknek. A RepTár, a folyóparti sétány, a hamarosan elkészülő művésztelep vagy a megyei múzeum igazi élmény, de a majd gyógyfürdőként is komoly szolgáltatásokat nyújtó strand talán még több vendégéjszakát hoz a helyi vállalkozások számára. Ha elkészül az igazán európai fürdő, akkorra például megépül az evezőspálya melletti méretes szálló, de a fürdőkomplexumban is terveznek szálláshelyeket.

A polgármester szót ejtett arról is, hogy a Véső úti sporttelepen lévő, korábban hosszú éveken át bezárt MÁV strand elkészültéig például az egészségükért úszóknak módja van a Kodály tanuszodában vagy reggelente a vízilabda Arénában vízbe szállni. A magánosítás idején még meglévő számos úszómedencét, strandot az új tulajdonosok nem kívánták fönntartani, a Damjanich uszoda elavult, le kellett bontani. A MÁV strand közelgő megnyitása old a gondokon, húsz hónap múltán pedig a Tiszaligeti fürdő is vendégeket vár majd.

Megújulnak a medencék, újabb is készül, vadonatúj öltözőkben lehet majd ruhát váltani, új lesz a gépészet, új pihenő és napozó terek alakulnak, mindez kevés híján nyolc milliárd forintból.