Izgalmas hetet tudhat maga mögött a szolnoki ellenzék, pedig még csak szerda van. Ez az idő elég volt arra, hogy cigányokkal riogassanak, elhatárolódjanak egymástól, na meg kiderüljön, hogy Ligeti József képviselőjelöltjük az a belső emberke, aki Radócz Zoltán polgármesterjelölt mintegy ellenfeleként gondolkodik a városvezetői pozíción. Na de haladjuk sorjában!

Alaposan mellélőtt rasszistára sikeredett közleményével a Radócz Zoltánt és csapatát támogató Szolnoki Többség. A népszerű szolnoki zenész, Kis Grófo egy családi rendezvényükön készült képével hergelt, feltéve a kérdést: szeretnéd, ha ezek az emberek döntenének októberben arról, ki vezesse a várost?

A közleményt aztán a legtöbb baloldali hírportál átvette, érezhetően értetlenkedve rajta. Persze Radócz Zoltán “többséges” oldalt szerkesztő csapata nem ismerte el, hogy durva volt, amit írtak, de ez aligha lep meg bárkit. Azon már alighanem jobban elgondolkodtak, hogy a Radócz Zoltán mögött álló Momentum helyi elnöke, Szekeres Éva elhatárolódott tőlük: “Momentum Mozgalom nevében elítéljük roma honfitársaink megbélyegzését, és az ilyen kommunikációt. Tiszta eszközökkel, jó példát mutatva kell elnyernünk a választók bizalmát, nem pedig kisebbségek elleni hergeléssel.”

Ez szépen hangzik, főleg azok után, hogy a Szolnoki Többség oldalon rendkívül lelkesen szidalmaz Radócz Zoltán szerkesztőcsapata mindenkit, akit csak kiszúrnak maguknak. Azaz a tiszta eszközök egyelőre csak a szolnoki ellenzéki tömörülésnél számítanak hiánycikknek. Fenyegették már a volt tüdőkórház területén telket vásároltakat, de jutott pár keresetlen szó csak úgy a kosárszurkolóknak is, mert nekik ez jár.

Persze közben azért akad belső gondja is a nagy ellenzéki összeborulásnak. Bár elhallgatják, de ahogyan azt az iSzolnok megírta, bizony az egyik képviselőjelöltjük polgármester szeretne lenni, csak ezt titokban tartja. Azaz valamiért úgy döntött, hátba támadja az elvileg önmaga által is támogatott Radócz Zoltánt. Nos, az iSzolnok az ominózus jelölt segítőinek egyikétől megtudta, hogy az ellenzék “árulója” nem más, mint az a Ligeti József, aki a legutóbbi időközi képviselő-választáson 2016-ban még MSZP-s támogatással indult.

Hogy mi vezethette a civil szervezetével gyorsan politikai vizekre evező, egyébként baloldali elköteleződésű Ligetit? A jelek szerint aligha csapatjátékos, vagy csak egyszerűen nem bízik Radócz Zoltánban. Ezen mondjuk nem csodálkozunk… (isz)