A helyhatósági választások közeledtével Szolnokon is megfordult Kósa Lajos tárca nélküli miniszter, aki egyben a választásokat is felügyeli. Rövid sajtótájékoztatóján nyomatékkal mondta, hogy míg a kormánynak és a Fidesznek az építés, a fejlesztés, a családok és polgárok gyarapodása adja programjának a javát, addig az ellenzék a kormány leváltását tekinti egyetlen céljának.

A Fidesz a vezető erő az országban már hosszú ideje. Jelenleg ezerkétszáz polgármester jelöltje van azokon a településeken, amelyeken a népesség több, mint hetven százaléka él. Ez azt jelenti, hogy országosan egyedül a kormányzópártnak több jelöltje van, mint az összes többi szervezetnek együtt.

Hubai Imre, a Fidesz megyei listavezetője (balról), Kósa Lajos és Szalay Ferenc

Az ellenzék nagy összefogásának ígérete nem csak hogy nem teljesült, hanem súlyos vereséget szenvedtek és már nem először. A Fidesz 6500 képviselő-jelöltet állított országszerte, jó eséllyel a győzelemre. Az ellenzék jelöltjei harcolni, sőt háborúzni akarnak, nincs programjuk, hiszen annyit üzennek egyfolytában, hogy az Orbán-kormányt le kell váltani. Aki a Gyurcsány Ferenc féle roncsderbire szavaz, tegye, aki viszont a további fejlődésre, az építésre, a családok jövőjére gondol, annak a jelenlegi kormány és a vele együttműködő önkormányzatok megtartása lehet csak a célja – mondta a politikus.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is azt tartotta fontosnak, hogy a megye és a város haladhasson tovább az eddigi úton, mert csak ez jelentheti a gyarapodást. Aki nem látja a térség folyamatos fejlődést, amihez a kormány sokféle támogatást ad, az politikai vakságban szenved. Mint mondta: a helyhatósági választások megyei listája erős, ahogyan a négy helyen változó szolnoki képviselőjelöltek is rangot szerzett polgárok. A helyi programunk kész, amit a vállalkozókkal már egyeztettünk, de még a civilekkel, az Idősügyi Tanáccsal és a fiatalokkal is megismertetünk a véglegesítés előtt, mielőtt nyilvánosságra hozzuk – mondta Szalay Ferenc.