Szolnoki Olajbányász KK – Mornar Bar 93-102 (30-38, 20-22, 21-17, 22-25)

Felkészülési torna, Belgrád

Szolnok: Smith 17/9, Pallai 10/9, Tucker 31/24, Krisztics 19/6, Morant 14. Csere: Frank –, Rudner –, Tóth N. 2.

A Mornar Bar legjobb dobói: Pulen 24/12, Vranjes 20/18, Raley 17/6.

Adria ligás ellenféllel zárta a belgrádi felkészülési tornát a Szolnoki Olajbányász. A Kolozsvártól elszenvedett vereség után az OKK Belgrád ellen győzni tudtak Rudnerék. A szolnokiak továbbra sem számíthattak a kéztöréséből lábadozó Juhosra, a kisebb sérülését Szolnokon kezeltető Kovács Péterre, valamint a családi problémák miatt pár napra Szlovákiába hazautazó Andre Jonesra.

A pontgazdag első negyed után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, bár a montenegróiak szinte végig vezettek a kulcsembereit nélkülöző Aleksics-csapattal szemben. A jövőt nézve jó hír, hogy a csapat állandósította kiváló dobóformáját, s ezúttal 31 kisérletből 16 hárompontost értékesítettek Kriszticsék. Különösen jó napot fogott ki Tucker, aki nyolc triplával (62 százalékos teljesítménnyel!) terhelte meg a Mornar Bar kosarát. A végén győzött a nagyobb rutin, s a hosszabb kispad, a montenegrói gárda nyerni tudott.

Az Olajbányász játékosai nem kapnak sok pihenőt, hétfőn már, Andre Jonesszal a csapatban Nagyváradon lépnek pályára egy háromcsapatos tornán.

A nagyváradi torna programja (helyszín: Antonio Alexe csarnok):

Szeptember 9. 19 óra: CSM CSU Oradea (román) – Szolnoki Olajbányász

Szeptember 10. 19 óra: Szolnoki Olajbányász – MTZ Skopje (észak-macedón)