2019. szeptember 13. Szolnok Város Önkormányzata- ViteCer Családi Életmód Napok
2019. szeptember 14. BENU Családi Életmód Napok
Helyszín: Szolnok, Kossuth tér

Az elmúlt évek magas érdeklődése lévén idén is biztosítja a MÁESZ szakmai bizottsága 100% támogatással (8 millió forint értékben) Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját Szolnok város és a szolnoki lakosság számára.

A program keretében a felnőtt lakosság Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjában 37 féle ingyenes átfogó vizsgálattal, azonnali kiértékeléssel a legkorszerűbb vizsgálati eszközökkel találkozhat. A speciális szűrőkamion mellett 200m2-en az életmód sátrakban 30 életmód ponttal, látványos anatómiai bemutatóval, rendőrségi bemutatóval, dietetikai tanácsadással, védőnői bemutatóval, és virtuális technológiával is találkozhatnak az érdeklődők. A teljes körű intézményi egészségfejlesztés (TIE) keretében az intézményfenntartó koordinálásával az iskolák is integrálásra kerülnek a MÁESZ Programhoz napi 650 iskolás gyermek részvételével.

Program:
2019. szeptember 13. (péntek) 9-16 óráig szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás
Megnyitó Szolnok Város Önkormányzata- ViteCer Családi Életmód Napok

10 órakor Megnyitó
„Gyermekprevenció Magyarországon Program” keretében „Utazás az egészség birodalmába” címmel várjuk a gyermekeket és szüleiket egyaránt a programra!
Ezen a napon a programon való részvétel nincs regisztrációhoz, helyszíni időpontegyeztetéssel!

2019. szeptember 14. (szombat) 9-16 óráig BENU Családi Életmód Napok
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a programon való részvétel előregisztrációhoz kötött!

A programmal kapcsolatban tájékozódni és előregisztrációt leadni az egeszsegprogram.eu oldalon és a www.benu.hu/szuroprogram/regisztracio felületen lehet.
Helyszínen csupán sorszámkiadást követően lehet regisztrálni.

Mindkét napon érdekes programokkal és értékes ajándékokkal várjuk az érdeklődőket!

Miért pont Szolnokra esett a választás? Miért pont a szolnoki embereket támogatják azzal, hogy ide érkezzen a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében az országjáró szűrőkamion és a hozzá tartozó programelemek:

ViteCer Kft. jóvoltából
„Küldetésünknek érezzük szolgálni az emberek egészségét, ezért a szigorúan ellenőrzött gyártástechnológiánkon, a folyamatos kutatásainkon és fejlesztéseinken túl nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód oktatására, az egészség megőrzésére.
Tavalyi évben is támogattuk a programot és ceglédi telephelyünkön biztosítottunk lehetőséget a programban való részvételre. Idei évben gyémánt fokozatú támogatóként csatlakoztunk és Szolnok városának szerettük volna megadni ezt a lehetőséget, hiszen úgy gondoljuk a város vezetésének lakosság felé közvetített egészségmegőrzési törekvései nagyban megegyeznek elveinkkel.

A programot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének ingyenesen egy átfogó vizsgálatot kapni saját egészségi állapotukról, és azoknak is, akik számára fontos a megelőzés, prevenció. Ne feledjük, a szűrővizsgálat életet menthet. Mindenki felelősséggel tartozik önmagáért és szeretteiért.

A gyermekek egészsége közös ügyünk. A 2018/2019. tanévtől a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja kibővült a gyermek prevenciós programmal „Utazás az egészség birodalmába” címmel. A gyermekek prevenciós gondolkodásának, a betegségek megelőzésének tudatosítását tűzte ki a program, mellyel mélységesen egyetértünk. Legfontosabb üzenete, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.”

Ecseri Kft. jóvoltából
„A választás az Ecseri Kft. helyi ipari tevékenysége miatt esett Szolnok városára, hiszen a cég szolnoki telephellyel is rendelkezik.
Tavalyi évben az Ecseri Kft-telephelyén rendezték a szűrést az üzem területén, idei évben mint gyémánt fokozatú támogatók a szolnoki lakosságnak is szeretnénk lehetőséget adni erre.

Az Ecseri Kft.azon túl, hogy dolgozóinak illetve a szolnoki lakosoknak szeretné biztosítani ezt a remek egészségmegőrzési-prevenciós lehetőséget, szeretné jobban megismertetni a vállalatot, hozzájárulva az esetleges üres pozíciók népszerűsítéséhez, a város lakóinak munkahelyteremtéséhez.”

BENU
„A BENU felelősen és fenntartható módon dolgozik azért, hogy vásárlói számára valódi értéket teremtsen. Számunkra a társadalmi felelősségvállalás és az üzleti sikeresség kéz a kézben járnak, elválaszthatatlanok egymástól. Meggyőződésünk, hogy csak úgy lehet hosszú távon hasznos a tevékenységünk, ha közösen teszünk a társadalomért és a környezetért, amiben élünk és dolgozunk. A BENU Gyógyszertárak aktívan részt vesznek helyi társadalmi felelősségvállalási programokban, felelősséget vállalva azoknak a közösségeknek a jólétéért, amelyeknek részesei. Ennek keretében 2018-ban csatlakoztunk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához aranyfokozatú támogatóként, ezzel is segítve azon törekvést, hogy minél többen kapjanak lehetőséget egészségügyi állapotuk ingyenes felülvizsgálatára és további tájékoztatásban részesüljenek az egészséges életmódról. 2019-ben már mint gyémántfokozatú főtámogatók álltunk a program mögé, amely idén a gyermekek egészségvédelmét tűzte ki célul az „Utazás az egészség birodalmába – Gyermek Prevenciós Program” keretében. Ebben az évben a felnőtt lakosságon kívül a gyermekek egészségvédelmi felvilágosítása és tájékoztatása került a középpontba kezdve az általános iskola első osztályától egészen az egyetemig. A program legfontosabb üzenete: „csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt”. A BENU számára kiemelt fontossággal bír ez az üzenet, és büszke arra, hogy támogathatja a program azon törekvését, hogy minél több gyermeket tájékoztasson a megelőzés fontosságáról és az egészséges életmódról. Franchise partnereinkkel együtt jelenleg három BENU gyógyszertár is működik Szolnokon. Mindenképp szerettük volna, ha idén a szűrőprogram ellátogat a városba, mivel így meghálálhatjuk Szolnok és a kedves vásárlóink több éves támogatását és lojalitását az irányunkban, és elhozhatjuk az „egészség birodalmát” az itt élő gyermekek számára.”