Bármennyire is akarták, nem sikerült Szolnokon egy az egyben megmérkőznie a város regnáló polgármesterével, Szalay Ferenccel az ellenzéknek. Ugyanis nehogy egy, mindjárt három másik jelölt is lesz a városvezetői posztra.

Lezárult a jelöltállítás az október 13-i önkormányzati választásokra, Szolnokon is eldőlt, kik indulnak a polgármesterségért és a képviselői helyekért.

Csúfos bukásként is értékelhetjük az ellenzéki oldal teljes összefogásról szóló terveit Szolnokon. A helyi választási bizottság közleménye szerint ugyanis négy polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba: Szalay Ferenc jelenlegi városvezetőt, Radócz Zoltánt, akit az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat, Bokodi Zoltánt, a Mi Hazánk jelöltjét, valamint Kalmár Dávidot, a Munkáspárt jelöltjét.

Az ellenzéki pártok Szolnokon is teljes összefogásra készültek, azonban olyan ellentétek feszítették őket, melyek miatt júliusban gyakorlatilag összeomlottak az egyeztetések. Végül fenyegetőzések, nyilvános üzengetések után megállapodtak abban, hogy Radócz Zoltán lesz a polgármesterjelöltjük, ám ezért cserében Radócznak le kellett mondania képviselőjelöltségéről (a Széchenyin indult volna), s még a kompenzációs lista első helyét sem kaphatta meg, az Gyurcsány Ferenc emberéé, a DK helyi elnökéé, Miskolczi Lászlóé lett.

Nem kis meglepetésre felfedezhetjük a listán az egykori jobboldali politikust, a mára balliberális háttéremberré vált dr. Szotyori-Lázár Zoltánt, aki a jelek szerint csak visszakúszna a közéletbe, miután becsapva a jobbikos választókat, azt mondta: ő teljesen visszavonul a politikától. Amint azt az iSzolnok korábban már megírta: Radócz Zoltán csapatából az álcivil jelölt, Ligeti József úgy döntött, hogy titokban megpróbálja összegyűjteni a polgármesterséghez szükséges aláírásokat. Ő aztán nem került fel a hivatalos jelöltek listájára, mert végül, alighanem megijedve új elvtársai bosszújától, letett polgármesteri álmairól.