Összesen hét beavatkozást teljesítettek tegnap a megye tűzoltói. Kisebb szabadtéri tüzekhez és egy omlásveszélyes házhoz is vonulniuk kellett. Még késő éjszaka is bevetésen voltak, ahol egy őz miatt történt baleset.

Felborult egy mikrobusz szerda reggel a 4-es számú főúton, Kisújszállás külterületén. A német rendszámú jármű egy személyautót szállító, román felségjelzésű trélert húzott, amely szintúgy felborult. Az esethez a kisújszállási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet, stabilizálták a rakomány rögzítési pontjait, majd csörlő és drótkötél segítségével kihúzták a szerelvényt az árokból.

Csatornaparton égett száraz fű mintegy ötven négyzetméteren szerda délután a túrkevei Kisér utcában. A település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát. Az egység alig több mint egy óra múlva újfent riasztást kapott, mely szerint az Akasztó gátra dőlt egy fa ága, amely elzárja az utat. A tűzoltók motoros fűrésszel számolták fel az útakadályt.

Füst keletkezett egy családi ház nyári konyhájában szerda délután Csépán, a Béke utcában. A bejelentő szerint három gázpalack is volt az épületben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezve megállapították, hogy a tűzhelyen felejtett étel kezdett el füstölni, tűz nem volt és a gázpalackok sem károsodtak. A beavatkozók szellőztetést végeztek.

Egy omlásveszélyes épülethez riasztották a tűzoltókat szerda délután a szolnoki Sashalmi utcába. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszínen egy félig kész házat találtak, amelynek tetőszintjén csak egy rossz állapotban lévő tűzfal volt, héjazat nem. Az egység kordonszalaggal körbekerítette az ingatlant és felhívta a környéken élők figyelmét a veszélyre.

Az útpadkán állva megsüllyedt egy pótkocsis teherautó szerda délután Cserkeszőlő külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók vontatták ki a járműszerelvényt, amely önerőből el tudta hagyni a helyszínt.

Balesetet történt szerda éjszaka a 442-es számú úton, Tiszaföldvár és Martfű között. Az érintett szakaszon egy személygépkocsi haladt, amely elé hirtelen egy őz ugrott ki. A sofőr elrántotta a kormányt, emiatt az autó az árokba, majd az úttestre visszacsapódott. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók teljes útzár mellett áramtalanították a gépkocsit, amelyből kis mennyiségű hűtőfolyadék szivárgott. A helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.”