Közzétette választási programját a bevándorláspárti ellenzék Szolnokon. Radócz Zoltán és gyurcsányista csapata túl sokat nem törte a fejét rajta, olyan, mintha az újság megjelenése előtti percekben két feles között találták volna ki Szolnok általuk elképzelt jövőjét.

A lényeget nagyon röviden össze lehetne foglalni: teljesen alkalmatlan emberek értelmezhetetlen, megvalósíthatatlan ötleteit sikerült papírra vetni, mellyel olyan szintű adósságba taszítanák a várost, amilyenben még soha nem volt.

De kezdjük a barangolást a „nekem semmi sem drága” szemléletben íródott programban.

Minden lakáshoz egy ingyen parkoló – nem kis feladat, konkrétan ehhez nemes egyszerűséggel kicsi a város! Harmincezer ingatlan található Szolnokon, ha levesszük az udvarral, garázzsal rendelkezőket, akkor is jó 15 ezer parkolót kell építeni. De honnan vesznek hozzá területet?! Merthogy ennyi egyszerűen nem fér el a mai Szolnokon!

Azonnal elindítják a Csáklya úti híd építését – Hogyan? Egy ilyen út és hídkomplexum megtervezése bonyolult, az nincs meg máról holnapra. Ja, a többtíz milliárd forintos építési költségeket meg akkor honnan teremti elő Radócz mester?! Vagy csak elkezdik, aztán majd lesz valahogy?

Új uszodát építenek – Csodálatos. Heteken belül kész a Véső úti strand, s épül a megye legnagyobb fürdője a Tiszaligetben. Miből és hova építenének egy új uszodát?! Na meg minek?!

Szolnoki buszközlekedés azonnali újragondolása – ó, csekélység, akkor október 14-től nem lesz helyi buszközlekedés, s azt a félszáz, vagy még több vadonatúj buszt (egyesével több, mint 100 millióba kerülnek!) meg csak megveszik a sarki boltban pár nap alatt. Mi meg kivárjuk azt a néhány évet helyi tömegközlekedés nélkül, mire beszereznek mindent.

De a kedvencünk akkor is a polgármesteri székért Radóczék tudta nélkül indulni akaró, de csúnyán lebukó, így a hátsó sorba zavart Ligeti papától jött. Ő, megmutatva minden bölcsességét, megfogalmazta programjának lényegét: „A Bagoly utca is fontos…”! És ebben milyen igaza van! (A cikk a hirdetés után folytatódik.)

Bár láthatóan Radócz Zoltán és megszámlálhatatlan közgazdászból és munkanélküliből álló csapata ezt érezhetően elfelejtette, mi segítünk nekik, s összesítettük a Gyurcsány-párti banda ígéretcunamiját.

Ez bizony több mint 100 milliárd forintba került. Szép-szép, ha ezt valaki odaadja ajándékba. De ilyen őrült nincs, így marad a hitel. Azt csak kormányzati engedéllyel tehetné. Miből tudná Radócz Zoltán és hihetetlenül felkészül közgazdászcsapata finanszírozni az eszement terveket? Adóemelésből!

Ebben Zoli úgyis nagy, emlékezzünk, alpolgármesterként karácsonyi ajándékba kaptuk tőle és szocialista barátaitól a minden szolnoki, még a nehéz sorsú kisnyugdíjasok által is fizetendő kommunális adót még 2005-ben. Igaz ugyan, hogy a népharag elsöpörte a Radócz-adót, azt vissza kellett vonni, de jó ha tudjuk: Radócz nem felejt, s mivel csak az adókivetés marad terveinek finanszírozására, tizenöt évig lakásonként évi 215 ezer forintnyi adókötelezettségre számíthatnánk tőlük. Ez havonta 18 ezer forint. Szóval ezt ötlötték ki ezek a remek közgazdászok. Minden szolnokinak az az érdeke, hogy soha ne kapjanak munkát Szolnokon …