Az idei már a 15. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak. A Szolnoki Szigligeti Színház felújítása miatt ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Prima-díj átadó ünnepségének.

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta, hogy városunkban a gazdaság évek óta növekvő pályán van, ezt igazolják a gyarapodó adóbevételek is. Szolnok, erős, prosperáló város, a gazdasági élet képviselőivel kiváló az együttműködése az önkormányzatnak. Kiemelte: nagyszerű dolog olyan emberek elismerése a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezete által, akik – dr. Lits Józsefet idézve – mértéknek számítanak, akik példaképként állíthatók mindannyiunk elé.

A 15 év alatt a mintegy 450 jelöltből negyvenöten kaptak Prima-díjat, ugyancsak ennyien közönségdíjat, tiszteletbeli Prima-díjat – idézte fel dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, aki emlékei között kutatva a legelső díjazottak közül többeket is megemlített.

Az idei díjazottak: 2019-ben a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Prima-díjat az MH Szolnok Légierő Zenekar, a Jászság Népi Együttes és Mészáros István színművész kapta, az elismerő oklevél mellett mindhárman egymillió forintot is kaptak személyenként.

A közönségdíjat, illetve a tiszteletbeli Prima-díjat pedig Girnt Vilmos festőművész és Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas költő, író. Az elismerő oklevél mellett mindhárman egymillió forintot is kaptak személyenként – írja a szolnok.hu.