Ismét szerepel nemzetközi porondon a Szolnoki Kosárlabda Akadémia. A nevelőklub 18 évesei ebben a bajnoki évadban is elindulnak a EYBL versenysorozatában, s ezúttal is a 20 évesek között szerepelnek. Ráadásul idén igen erős csoportba kerültek Csornai Bencéék. Az első fordulóban Nyíregyházán lépnek pályára Honti Viktor tanítványai.

A szolnokiak szeptember 19-től, tehát csütörtöktől a Basket Rimini (Olaszország), a BC Kolin (Csehország), a Nyíregyháza, az Independence Basketball France (Franciaország), az NBA Academy India (India), a Levice (Szlovákia), a Skuru Basket (Svédország), C. S. BT-Cluj Napoca (romániai) társaságában elkezdik a sorozatot, ahol a csoport legjobbjai jutnak tovább a következő körbe.

Honti Viktor vezetőedző ezúttal sem önmagára a sorozatra koncentrál, mint mondta, azt szeretné, ha a 16-17 éves játékosai megerősödnének az erős ellenfelekkel szemben vívott meccseken.

– Két évvel idősebb korosztályban indulunk a tavalyi évhez hasonlóan – mondta Honti Viktor. – Azt várom, hogy a játékosaim vegyék fel az itt tapasztalt harcmodort, a keménységet, a sebességet, mindazt, ami a nemzetközi porondon jellemzi ezt a sportágat. Nagyon sokat profitálhatunk ebből a sorozatból, hiszen egészen remek csapatok ellen léphetünk pályára, amivel élesíthetjük magunkat a jövőhéten kezdődő korosztályos bajnokságra.