Rendkívül nehéz csoportba került a Szolnoki Kosárlabda Akadémia U18-as csapata a EYBL nemzetközi versenysorozat csoportkörében. Honti Viktor tanítványai az U20-asok között lépnek pályára svéd, francia, olasz ellenfelekkel. Sajnos a nyíregyházi első fordulót egy súlyos sérülés is beárnyékolta.

A cseh BC Kolín elleni ötpontos vereség vállalható, helyenként kifejezetten jól játszottak Csornai Bencéék, reális esélyük volt a győzelemre. Ám ezen a meccsen egy palánk alatti lepattanóharc után nagyon rosszul ért földet Abraham Arabo, s a nigériai származású fiú nem tudta folytatni a játékot.

A mérkőzés után Debrecenben végeztem MR vizsgálatot a szolnoki centeren, s sajnos az igazolta a legrosszabb várakozásokat: Arabo keresztszalagja elszakadt. A további gyógykezelésről, illetve a műtétről a jövőhéten döntenek.

A kulcsemberét vesztő csapat játékosait sokkolta társuk súlyos sérülése, s ezt még lehetett érezni a francia Independents Basketball France ellen, s az első félidőben már 18 pontos hátrányban voltak a szolnokiak.

A félidőben aztán sikerült rendezni a sorokat, s a vége előtt két perccel már csak öt pont volt a felek között. A végén az atletikusabb, idősebb ellenfél végül bebiztosította a győzelmét, s végül 76-68-ra nyertek a franciák.

A szolnokiak ma délután 13.30-tól a Kolozsvár ellen lépnek pályára, míg a torna zárásaként vasárnap a házigazda Nyíregyháza lesz az ellenfél, szintén 13.30-tól.

Honti Viktor: Valamennyiünket elkeserített Arabo sérülése, a legjobbakat kívánjuk neki a felépüléshez. A nehézségek ellenére csak dicsérni tudom a fiúkat, hogy igaz erős mentális erőről tettek tanúbizonyságot. A Kolín ellen nagyon kevésen múlott a győzelem, a franciák ellen talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet előzetesen. Ők bedobták az első öt támadásukat, mi kihagytuk, s máris nagyobb hátrányban voltunk. A félidőben aztán talpra álltak a srácok, s egyértelműen jobbak voltak ebben az időszakban. Ezt mindenképpen pozitív előjelnek tekintem, hiszen egy jó sportembernek lélekben is tudnia kell erősnek lenni.