Szolnoki KA – Debreceni KA 79-51 (22-7, 29-11, 7-12, 21-21)

Szanyi 4, Csornai B. 8, Bella 2, Csornai Cs. 7, Kiss 7. Csere: Fodor 14, Alcser 9, Cserba 7/3, Sebők 8/3, Ficsór, Csomós 10, Tóth 3. Edző: Honti Viktor

A korosztály talán legerősebb együttese, az Alba Fehérvár elleni szoros vereség után egy újabb akadémia, a Debrecen érkezett Szolnokra. Ezúttal rendkívül koncentrált, jó játékkal rukkoltak ki Honti Viktor tanítványai.

A félidőig az összes fontos kérdést lerendezte a kulcsemberét, Abraham Arabot térdműtét miatt nélkülöző Szolnok csapata a kiemelt bajnokság második fordulójában. A Debreceni Akadémia elleni meccsen különösen az első félidőben játszottak nagyon jól Csornai Bencéék, sebességben, s a támadójátékban különösen nagy volt a két csapat közötti különbség (51-18).

A félidő után a biztos vezetés tudatában visszavett a tempóból a házigazda, de érdemben így sem tudott csökkenteni a különbségen a Debrecen. Így teljesen megérdemelten győzött a Szolnok. Vasárnap a fővárosba utazik a csapat, a MAFC otthonában ennél sokkal nehezebb feladat vár Bella Ádámékra. Honti Viktor: Nagyon elszántan, motiváltan, agresszívan és nagy sebességgel kezdtük a mérkőzést. Ezzel rá tudtuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre. Jó volt látni az eredményes támadójátékot, a sok jó döntést a pályán. A második félidőben visszább vettünk a koncentrációból, aminek nem örülök, de valahol megértem. A lényeg, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, mindenki hozzá tudott tenni a győzelmünkhöz.