Egy törökszentmiklósi férfi életveszélyesen megszúrta a neki szívességet nyújtó ismerősét – vádat emeltek vele szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt a Szolnoki Törvényszéknél egy törökszentmiklósi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A férfi, akit korábban is elítéltek életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, 2019. március 16-án egyik ismerősét megkérte, hogy őt, élettársát és unokáját vigye el gépkocsival Soltra.

Soltról visszatérve Törökszentmiklóson megálltak egy áruháznál, ahol a férfi élettársa a boltból ismeretlen helyre távozott és emiatt a férfi dühös, ideges lett. A gépkocsiban az autót vezető ismerősét, annak az autóban utazó hozzátartozóját és kiskorú unokáját szidalmazni kezdte és megfenyegette őket, hogy árulják el élettársa tartózkodási helyét. Az agressziójáról ismert férfi a gépkocsival hazavitette magát, majd mindenkit beparancsolt a házba, bezárta az ajtót és elővett egy kést, amellyel tovább fenyegetőzött. Azt akarta elérni, hogy élettársa jöjjön haza. A kisunoka azonban hiába hívta nagymamáját, nem sikerült őt elérni telefonon.

A férfi idegességében ekkor felkapta a kikészített kést, majd a neki háttal ülő ismerősét annak jobb oldalán megszúrta, mellyel életveszélyes sérülést okozott. A férfi ezután letette a kést, kinyitotta az ajtót, kiengedte a bezárt személyeket és a megszúrt sértettet orvoshoz küldte.

Az ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben letartóztatásának fenntartása mellett végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a Szolnoki Törvényszéknél és egyben kezdeményezte a férfi korábbi ítéletéhez kapcsolódó feltételes szabadság megszüntetését, valamint a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből való kizárását.