Jellemzően gépjárművekkel kapcsolatos káresetek jelentettek munkát a hétvégén a megye tűzoltói számára. Ezek többségükben közlekedési balesetek voltak, viszont két napon belül két buszban is tűz keletkezett, amely nem hétköznapi helyzet.

Frontálisan összeütközött egy személygépkocsi, valamint egy sódert szállító kamion péntek délután a 44-es számú főúton, Tiszaug külterületén. A baleset következtében a személyautó kigyulladt, ezt a kamion sofőrje porral oltóval megfékezte, valamint a gépkocsiban rekedt egyik embert is kihúzta. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a másik három utast áramtalanítást követően feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. A helyszínre mentők is érkeztek.

Egy rosszul működő cserépkályha miatt jelzett be a szén-monoxid-érzékelő péntek délután Kunmadarason, egy Bethlen Gábor utcai családi házban. A karcagi hivatásos tűzoltók műszeres mérései megerősítették az érzékelő jelzésének valódiságát, ezért a kályhában lévő parazsat eltávolították. A házban lakó két ember otthonában maradhatott.

Árokba tolatott egy személygépkocsi péntek éjszaka az abádszalóki Széchenyi úton. A település önkormányzati tűzoltói áramtalanítás után drótkötéllel húzták ki a járművet, majd egy közeli parkolóba tolták azt.

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött szombat hajnalban a jászjákóhalmai Fő úton. Az egyik autó kidöntött egy közvilágítási oszlopot, amely az úttesten feküdt. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt, majd kéziszerszámokkal és kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt.

Kigyulladt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz motortere szombat délután Szolnokon, az Ady Endre út és a Boldog Sándor István körút kereszteződésében. A sofőr egy porral oltóval próbálta megfékezni a lángokat, de nem járt sikerrel. A busz utasai időben elhagyták a járművet. A szolnoki hivatásos tűzoltók a padlólemez megbontása után egy vízsugárral oltották el a tüzet, és megakadályozták annak továbbterjedését. Az egység ezt követően áramtalanított és hőkamerás méréseket végzett.

Busz oltás 2019. 10. 05.

Busz oltás Szolnok belvárosában, a piacnál 2019. 10. 05.

Közzétette: Szolnok TV – 2019. október 7., hétfő

Két személygépkocsi ütközött össze szombat éjszaka Jászapáti külterületén, melynek következtében az egyik autó kigyulladt. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati, illetve a jászapáti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, az égő gépkocsi tűzét pedig egy vízsugárral oltották el. A két autóban összesen hatan utaztak, a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Két személyautó ütközött össze tegnap hajnalban a 46-os számú főúton, Mezőtúr határában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd megtisztították az úttestet a törmelékektől. A két autóban összesen három ember utazott.

Gödörbe esett egy kutya tegnap délután Tószegen, a Sport úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével mentették ki az állatot, akit átadtak a gazdájának.

Árokba hajtott egy furgon tegnap délután Jászkiséren, a Bercsényi utcában. Az autó egy bodzafát is kitört. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók a fa kivágása után tudták áramtalanítani a gépkocsit.

Füst csapott fel egy menetrend szerint közlekedő autóbusz motorteréből tegnap délután a kunszentmártoni buszpályaudvaron. A város hivatásos tűzoltói a felderítés során megállapították, hogy a katalizátor, illetve a benne lerakódott korom gyulladt be, az egység a tüzet egy vízsugárral eloltotta. Az eset idején a járművön utasok nem voltak.”