A Holt-Tisza partii nyaralók sokáig amolyan elveszett gyerekként tartoztak Szolnok “nagycsaládjához”. Miután a holtág fontos vízbázis, egyebek mellett megoldásra várt a csatornázás, ami elkészült és már az utak helyreállításán dolgoznak, amíg az idő engedi.

Ezeket a munkákat nézte meg Szalay Ferenc polgármester kedden délelőtt.

A Margit utcában kész az úttükör

-A beruházást elvégző víz-és csatornaművet csupán a fölbontott útszakasz helyreállítására kötelezi a szabály, de amint látható is, nem csupán a nyomvonalat állítják helyre, hanem aszfaltozást is kapnak az utcák. Ennek a lakók nyilván örülnek, bár most néhol az úttükör alakítása miatt kicsit nehézkesebb az ott lakók hazajutása, ahogy itt, a Margit utcában is – mondta a helyszínen.

A Márta, a Júlia, az Edit, az Ágnes és az Éva utcákban már végeztek az útépítők, most az Emese, a Margit, a Gizella és a Katalin utcák következnek. Az utcák csatornázása azért is fontos, mert a szennyvíz elvezetése sokkal nagyobb biztonsággal védi a Holt-Tisza vízminőségét, ami nem mellesleg tartalék ivóvízbázisa Szolnoknak. A beruházás végeztével az utak helyreállítása is elkezdődött, szakaszosan a teljes lakóövezetben szilárd burkolatot kapnak az utak.