Szinte hajszál pontosan ugyanannyi bérletet adtak el a Szolnoki Szigligeti Színházban, mint egy évnek előtte, azaz tizenhárom ezret – fogadta Balázs Péter direktor Kállai Mária képviselőasszonyt. Az átmeneti otthonuk, az Agóra művelődési központ nem éppen a mindennapos színjátszásra épült, kivált nem nagyszínházi előadásokra, de a már indokolt felújítás alatt lévő kőszínházból ki kellett a társulatnak költöznie.

-Mi sem bizonyítja jobban, hogy igazgató úr és a társulat nagyon jó színházat csinál, mint a tény: teljes a bizalom a repertoár és a színészek iránt – mondta Kállai Mária képviselő asszony, aki azért látogatott el az új helyre, hogy megnézze, miként tudtak elhelyezkedni a szokatlan körülmények között és ha kell, akkor miben segítsen.

Tizenháromezer bérletet adtak el az idei évadra is – mondja Balázs Péter, a Szigligeti direktora Kállai Mária képviselőasszonynak

Mint kiderült, egyelőre minden súrlódási felületet jól kezelt a két különböző csapat: a művelődési ház és a színház, hiszen az együttlakás számtalan gond megoldását követelte, ami csak kölcsönös lemondások árán volt lehetséges.

Kiderült az is, hogy a nehéz körülmények ellenére is lesz szilveszteri gála. Ami más, mint eddig, az az, hogy a színház nyolcvankét “főnyi személyzettel” a kolozsvári színház és opera vendége lesz, ott rögzíti a televízió a gálát, amit majd az év utolsó napján műsorára tűz idehaza. A szolnoki gála sem marad el, aminek otthona az Agóra lesz. Van bőven bérleten kívüli előadás is, így ebben az évadban sem lesz százezer alatt a nézőszám – jósolta Balázs Péter igazgató, aki köszönte a városnak és a képviselőnőnek az átmeneti gondok okozta nehézségek lekűzdéséhez adott segítségét. Amikor pedig a művelődési ház igényli a színpadot, akkor a Szigligeti Miskolcon, Jászberényben vagy éppen a fővárosban tájol, azaz vendégeskedik