A jövendő citromsavgyár területét már bekerítették, déli részén építik a közműveket, ez jó jel – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a város első ipari parkjának utolsóként betelepülő cégéről. Az út tulsó oldalán javában épül a Stadler ottani üzemének új szárnya. Összesen a cégek ötezer dolgozót alkalmaznak, de folyamatosan keresik egy ideje a munkaerőt, amiben Szolnok szakiskolái segítenek, hiszen rendszeres az adatcsere a cégek és az iskolák között: milyen szakemberre lenne szüksége hamarosan a parkbeli cégeknek.

Az ipari park ma ötezer embernek ad munkát és töretlen a fejlesztés, bővítés

Teltház van, tehát szükséges volt az újabb ipari park kijelölése az Abonyi úton, ami meg is történt, ott is hozzáfogtak a közművek telepítéséhez, új és új cégek kopogtatnak a városháza ajtaján – mondta a bejáráson a polgármester. Amint a közművel, utakkal elkészülnek, már kötik is a végleges szerződést azokkal, amely cégek komolyan gondolják szolnoki megtelepedésüket.

Háttérben az Abonyi úti , jövendő ipari park, ahol már a közműveket fektetik – mondja Szalay Ferenc polgármester

Kétségtelenül fontos, hogy a 4-es autóút megépüljön mihamar, örömteli, hogy éppen ma, szerdán adtak át egy újabb szakaszt a négysávos útból, így már használható Cegléd és Abony között a négy sáv- mondta Szalay Ferenc. Remélte, hogy tavaszra Szolnokig is eljutnak az építők, ez fontos lökés lesz a további gazdasági fejlődéshez – tette hozzá.